EINDHOVEN Hovocubo heeft de sterke reeks die het in het vorige kalenderjaar al in zette een vervolg gegeven bij FC Eindhoven. De Hoornse ploeg wist uiteindelijk een keurige overwinning neer te zetten, 2-5.

,,De eindstand is meer dan terecht” reageerde Dave Stet na afloop. Zijn ploeg had een 2-5 winst geboekt op FC Eindhoven, dat op een verrassende voorlaatste positie staat. ,,Het was een wedstrijd met bij vlagen hoog tempo waar wij het verschil maakte” vervolgde de sluitpost. Al na één minuut wist Hovocubo de score te openen. Na voorbereidend werk van Yoshua St. Juste, oud speler van de Eindhovense opponent, wist Kevin Tromp de 0-1 te maken.

Comfortabel
Hovocubo wist zich voor rust naar een comfortabele voorsprong te werken. Op aangeven van Mats Velseboer wist Rotterdammer Karim Mossaoui de tweede treffer te maken. Via Jorg van Galen kwam de thuisploeg terug in de wedstrijd. De comfortabele ruststand kwam er echter toch, nadat St. Juste een corner van Faisal Mellah tot een doelpunt verwerkte.

Bij de definitieve beslissing, de 1-4 en 1-5, vervulde Mellah een belangrijke rol. Nadat hij bij de 1-4 van Velseboer aangever was, wist hij zelf het vijfde doelpunt te maken. ,,Faisel speelde een goede wedstrijd, de man of the match” vond Stet.

Ondanks het inzetten van Mo Allouch als vijfde veldspeler, kon Eindhoven de spanning niet terugbrengen, scoren deed het via van Galen wel. Voor Hovocubo was de slotfase een mooie kans om Nick Verlaan te debuteren. Verlaan mocht de laatste twee minuten plaatsnemen onder de lat. ,,We zijn

geen moment in gevaar geweest. Als hun druk gaven kwamen wij er goed onderuit” besluit Stet.