HOORN – Na het geslaagde vorige seizoen, waarin zowel de titel als de KNVB Beker werden behaald, heeft Hovocubo afgelopen vrijdagavond beslag weten te leggen op de Supercup. Een 3-1 zege bleek genoeg om de prijs te pakken.

Na het vorige seizoen had Hovocubo weinig reden om veel te veranderen aan het elftal. Op Younes Makraou na bleef de ploeg ook intact, terwijl er met Barry de Wit, Mukhtar Suleiman (HV Veerhuys) en Lahcen Bouyouzan (FC Eindhoven) een drietal spelers naar de kersverse landskampioen kwamen.

Sleutel
'We hoefden alleen de sleutel weer om te draaien en we gaan weer voetballen', zei coach Rudy Monden over de start van de voorbereiding. Er hoefde immers geen team te worden gesmeed aangezien de groep nagenoeg intact bleef. ‘Alle automatismen bleven, dus we konden voortborduren op wat we hadden’, stelde aanvoerder Amir Molkarai nadat hij met de beker op de foto ging. ‘Winnen verveelt nooit.’

Litouwen
De Supercup was voor Hovocubo de laatste test voordat het komende maandag afreist naar Litouwen voor de voorronde van de Champions League. Tegen FC Eindhoven liet het zien nog altijd over een ijzersterke selectie te beschikken welke een sterk duel op de mat legde. Na drie minuten was het Youssef Makraou die de Hoornse ploeg op een 1-0 voorsprong bracht. Op aangeven van aanvoerder Amir Molkarai wist Makraou de bal bij de eerste paal binnen te werken.

Een identieke situatie was er bij de 2-0, die twaalf minuten voor tijd viel. Ditmaal was het Zakaria Amrani die vanaf rechts gevaar stichtte en de bal voorschoot, waarna Makraou de score verdubbelde door bij de tweede paal het laatste zetje te geven.

Beslissing
De definitieve nekslag werd vlak voor tijd uitgedeeld door Karim Mossaoui. De Rotterdammer kon, tijdens powerplay van de Eindhovenaren, vanaf eigen helft in een leeg doel scoren en zo de 3-0 aantekenen. De 3-1 van Mo Allouch bleek daarom ook enkel een eretreffer. Molkarai: ‘We zijn klaar voor Litouwen, maar nu eerst een klein feestje bouwen.’

Prijzen
De Supercup was afgelopen vrijdagavond niet de enige prijs die op het spel stond. Ook werden er individuele prijzen uitgedeeld. Zo werd Yoshua St. Juste verkozen tot speler van het jaar en kreeg Barry de Wit een prijs in de categorie doelman van het jaar. Hjalmar Hoekema (ZVV Volendam) werd verkozen tot coach van het jaar en de prijs voor grootste talent ging naar TPP Rotterdam speler Soufian Charraoui. De Hoornse Gino D'Onorio werd tot slot scheidsrechter van het jaar.

Hovocubo - FC Eindhoven 3-1 (1-0)
4. 1-0 Youssef Makraou
28. 2-0 Youssef Makraou
38. 3-0 Karim Mossaoui
40. 3-1 Mo Allouch