MINSK - De Main Round in groep 7 van de Champions League is met de nodige zorgen begonnen voor Hovocubo. De ploeg, onder leiding van coach Sander van Dijk, is verre weg van fit ondanks alle inspanningen van de medische staf.


Grootste bron van zorg is Mats Velseboer. Hij raakte twee weken geleden geblesseerd tijdens een oefeninterland met Oranje en het ziet er naar uit dat hij de eerste wedstrijd van woensdagavond niet kan halen. "Mats is dagelijks intensief behandeld in Zeist maar de arts en ik hebben hem tijdens de training aan een test onderworpen maar is nog niet zover om te spelen." aldus Jari Koen, fysiotherapeut van Hovocubo. "Met Yoshua St Juste, die ook een enkelblessure heeft, gaat het een stuk beter en zal naar alle waarschijnlijkheid wel minuten kunnen maken."

Kleine groep voor eerste wedstrijd
Van Dijk heeft voor de eerste wedstrijd tegen FC Stalitsa, de thuisploeg, slechts een beperkte groep spelers tot zijn beschikking. Naast het afvallen van Velseboer zijn Abdessamad Attahiri en Amir Molkaria geschorst. Bovendien is aanvoerder St Juste dus niet 100 procent maar dat geld ook voor Mohamed Darri en Dave Severins. "We hebben licht maar vooral tactisch getraind waarbij de nadruk lag op het spelen met een meevoetballende keeper, iets wat Europees gezien niet ongebruikelijk is ongeacht de stand. Wellicht dat daar het verrassingseffect uit kan komen. Maar dat we het zwaar zullen krijgen lijkt me duidelijk." aldus Sander van Dijk.

De eerste wedstrijd van Hovocubo is woensdagavond 18:30 uur Nederlandse tijd tegen gastploeg FC Stalista uit Minsk en zal via het YouTube kanaal van sportjournalist Leo Giovannangelo live worden uitgezonden.