VOLENDAM – Halverwege zag het er nog zo goed uit voor Hovocubo. De ploeg van trainer/coach Sander van Dijk slaagde er echter niet in om de voorsprong vast te houden. Uiteindelijk moest het de punten aan ZVV Volendam laten, 5-4.

Voor rust was Hovocubo op bezoek bij ZVV Volendam de betere ploeg. ‘Maar we vergaten de wedstrijd in het slot te gooien’, aldus Barry de Wit. Toch leek er weinig aan de hand voor de Hoornse ploeg. Mukhtar Suleiman wist op aangeven van Kevin Tromp de score te openen. Uit een vrije trap bracht Zakaria Amrani de stand op 0-2, waarna Lahcen Bouyouzan de 0-3 maakte. Volendam schoot nog wel op de lat, maar verder werd er voor rust niet meer gescoord.

De 0-3 voorsprong was echter geen reden om te denken dat de buit al binnen was, zo bleek in de tweede helft. ‘Na rust was er een heel ander Volendam en niet te vergeten een compleet anders Hovocubo, waardoor wij een aantal simpele doelpunten weggaven’, vervolgde de doelman. ‘Toen was het weer een wedstrijd en viel het kwartje hun kant op.’ Via Robin Bont, Daan Appel en Ron Keizer trok Volendam de stand weer gelijk, waarna Robin Bont de gastheer zelfs op voorsprong bracht.

Het betekende dat Hovocubo in de achtervolging moest. Een schot van Faisal Mellah betekende de 4-4, maar door een rake penalty van Johan Keizer pakte Volendam de volle buit. ‘Ik denk dat we met name in de tweede helft veel te slap hebben gespeeld’, stelde De Wit. ‘Volendam speelde met veel meer power en daarmee hebben zij de overwinning binnen gesleept.’

ZVV Volendam – Hovocubo 5-4 (0-3)
0-1 Mukhtar Suleiman, 0-2 Zakaria Amrani, 0-3 Lahcen Bouyouzan, 1-3 Robin Bont, 2-3 Daan Appel, 3-3 Ron Keizer, 4-3 Robin Bont, 4-4 Faisal Mellah, 5-4 Johan Keizer