HOORN – Komende vrijdagavond staat de eerste wedstrijd in de finale van de play-offs om het landskampioenschap op het programma. In Amsterdam staan ‘t Knooppunt en Hovocubo tegenover elkaar. Het is een affiche waar vele zaalvoetballiefhebbers zich op zullen verheugen.

In de halve finale rekende Hovocubo af met ASV LEBO. Zowel uit (0-5) als thuis (4-2) werd er overtuigend gewonnen van de Amsterdammers. En zo plaatste de Hoornse ploeg, die de competitie als koploper afsloot, zich voor de finale waarin het met ‘t Knooppunt mag uitmaken wie er met de titel vandoor gaat. De hoofdstedelingen hadden in de vorige ronde drie duels nodig om ZVV Volendam te verslaan. ‘Het is de finale die ik verwachtte gezien de kwaliteiten van de teams, en natuurlijk hoopten veel mensen op dit affiche want je wilt altijd de twee sterkste teams tegen elkaar zien.’ vertelt Amir Molkarai, aanvoerder bij Hovocubo.

Favoriet
In de best of three reeks is de Hoornse ploeg dé favoriet. Het gehele seizoen liet de ploeg zien over een uitgebalanceerde ploeg te beschikken, in de drie wedstrijden tegen ‘t Knooppunt wist het tweemaal te winnen en eenmaal gelijk gespeeld. Daarnaast wist het overtuigend beslag te leggen op de KNVB Beker. Toch zal het de eindzege zeker niet cadeau krijgen. Vorig jaar werd de Amsterdamse opponent immers landskampioen en de ploeg zal dat maar wat graag willen herhalen.

Hoog niveau
Bezwijken onder druk, het is iets waar Hovocubo zich geen zorgen om lijkt te hoeven maken. ‘Wij hebben in de wedstrijden dat het er om ging laten zien dat wij een heel hoog niveau kunnen halen en heel dominant kunnen voetballen. Dat komt mede dankzij de ervaring die wij hebben en daardoor lang geduldig kunnen blijven voetballen’, aldus Molkarai. ‘Wij zijn het sterkst als team maar daarnaast hebben wij ook heel veel individuele kwaliteiten om wedstrijden te beslissen, dus ik weet zeker dat wij klaar zijn voor de finale, maar we moeten het nog wel laten zien.’

Komende vrijdag is de eerste kans om te laten zien dat het de beste van Nederland is. Wanneer het komende vrijdagavond weet te winnen kan de titel een week later op zaterdag worden behaald. ‘Ik schat onze kansen goed in als wij het niveau halen wat we heel het seizoen laten zien en op de juiste momenten beslissend kunnen zijn’, zegt de aanvoerder. ‘Laten we hopen op mooie wedstrijden en de sterkste zal uiteindelijk met de schaal staan.’