HOORN/ASSEN – De eerste seizoenshelft zit er op voor de Hoornse zaalvoetbalclubs. Zowel Hovocubo als HV Veerhuys wist de laatste wedstrijd van 2018 winnend af te sluiten.

Hovocubo – Groene Ster 4-3
In eigen huis kon Hovocubo de voorsprong op Groene Ster, voor het duel de nummer vijf, vergroten. Daar slaagde het in. ‘We begonnen sterk, het tempo zat er goed in en we hebben goede kansen gehad’, zei Karim Mossaoui na afloop. Na drie minuten opende Mats Velseboer de score. Via Lahcen Bouyouzan en Kevin Tromp kwam de ploeg van trainer/coach Sander van Dijk nog voor rust op een comfortabele 3-0 voorsprong. ‘Er leek niks aan de hand.’

Negen minuten voor tijd veranderde het, toen Saïd Bouzambou de 3-1 maakte. ‘We bleven wel de betere ploeg. Zij scoorden omdat we niet scherp waren’, vervolgde Mossaoui. Ook de 3-2 en 3-3 (twee minuten voor tijd) kwamen op naam van Bouzambou.

Door de comeback van de gasten leek Hovocubo genoegen te moeten nemen met een punt. Met een rake tien meter trap besliste Velseboer echter anders. ‘Hierdoor wonnen we toch dik verdiend’, stelde Mossaoui. ‘We gaan met goed gevoel de winterstop in en de jongens kunnen nu herstellen van blessures.’

De eerstvolgende wedstrijd is op vrijdagavond 11 januari. Dan speelt Hovocubo in eigen huis het bekerduel tegen Zeemacht.

LTC – HV Veerhuys 3-7
In Assen pakte HV Veerhuys de volle buit. ‘We speelden een matige eerste helft’, aldus Peter van der Slikke. LTC kwam op een 1-0 voorsprong, waarna een afgeslagen schot van Younes Daari op het doel de 1-1 betekende. ‘En dat werd de ommekeer.’

Na rust was de Hoornse ploeg vele malen beter. ‘We waren veel dynamischer dan de eerste helft, die was veelal vanuit stil stand’, vervolgde de coach. ‘We hebben na rust goed gespeeld, veel gescoord en goed verdedigd.’

Na rust zorgden Thijs Nugter, Moussa Hadi, Thomas Schaap (2x), Daari en Mark Zwagerman voor de treffers. Het leverde HV Veerhuys een 2-7 zege op. ‘Al met al ben ik een tevreden coach en tevreden met het spel in de tweede helft.’ HV Veerhuys hervat de competitie op 18 januari met een thuiswedstrijd tegen Sporting Harderwijk.

Fotografie: Gerrie Meijer