VLISSINGEN/HOORN - Zowel Eredivisionist Hovocubo als Eerstedivisionist HV Veerhuys zijn sterk begonnen aan het nieuwe seizoen. De Hoornse zaalvoetbalploegen wisten beiden een ruime overwinning te boeken.

Groene Ster - Hovocubo 4-10 (1-5)
Landskampioen Hovocubo ging op bezoek bij Groene Ster halverwege al riant aan de leiding. De 1-5 ruststand In Vlissingen kwam het door een treffer van Salim Sandee nog wel op achterstand, maar dankzij Faisal Mellah (2x), Amir Molkarai (2x) en Lahcen Bouyouzan gingen beide teams rusten met een 1-5 stand.

In het tweede bedrijf wist de Hoornse ploeg de voorsprong verder uit te breiden. Via Lahcen Bouyouzan (2x), Youssef Makraou, Amir Molkarai en Karim Mossaoui werden er vijf doelpunten gemaakt, terwijl de gastheer dankzij Reginio Resida, Saïd Bouzambou en Josimar Pattinama driemaal tot scoren kwam. ‘We kwamen terecht met 1-0 achter, verder hebben wij dominant gevoetbald en zijn we niet echt in de problemen gekomen’, zei doelman Dave Stet na afloop. ‘Het is alleen jammer dat we er vier tegen kregen, dat zijn er twee teveel. Maar het is een nuttige overwinning, er gaan hier veel ploegen verliezen.’

HV Veerhuys - LTC 8-1 (5-1)
Na de degradatie van vorig seizoen begon HV Veerhuys afgelopen vrijdag in de Eerste Divisie. Onder leiding van trainer/coach Peter van de Slikke nam de Hoornse ploeg het in de eerste speelronde op tegen LTC.

Tegen de ploeg uit Assen boekte Veerhuys een eclatante 8-1 zege. Via Younes Daari, Moussa Hadi, Daan Buurman en Mark Zwagerman ging de Hoornse ploeg al in de negende minuut met 4-0 aan de leiding. Na de 5-0 van Daari deden de bezoekers wat terug.

In het tweede bedrijf waren het Younes Daari, Daan Buurman en Thomas Schaap die voorsprong wisten uit te breiden. ‘Qua uitslag ben ik wel tevreden, maar qua spel kan het beter.’ reageerde Van de Slikke na afloop.