ZWAAG - Hovocubo en FC Eindhoven gaan dinsdagavond om 20.00 uur alsnog beginnen aan de eerste finale om de landstitel in het zaalvoetbal. Beide ploegen zouden eigenlijk afgelopen vrijdag al beginnen aan deze finale, maar het duel werd toen op last van burgemeester Nieuwenburg van Hoorn afgelast vanwege een mogelijke dreigende situatie.


Die dreiging zou mogelijk te maken hebben met de eerder gestaakte halve finale tussen Hovocubo en Tigers Roermond in de week daarvoor. Na overleg tussen de clubs, gemeente en KNVB is nu besloten dat er dinsdagavond om 20.00 uur wordt afgetrapt in De Opgang in Zwaag. Hierbij mogen er slechts 350 toeschouwers aanwezig zijn , waarvan 50 uit de lichtstad. Dezelfde regels gelden voor de return komende vrijdag in Eindhoven. Mocht er na twee diuels nog geen winnar zijn dan volgt er komende zondag nog een derde wedstrijd eveneens in Eindhoven.

Op de gebleseerde Iliass Bouzit na is Hovocubo compleet al zal ook trainer/coach Sander van Dijk ontbreken. Door recente gebeurtenissen vooral in de privésfeer door trieste familieomstandigheden zal Sander van Dijk het restant van het seizoen niet meer aanwezig zijn. Appie Marbah zal de honneurs waarnemen, zo laat Hovocubo weten op de eigen website.

Foto: Michel Bes Sportfotografie