HOORN – Hovocubo kende afgelopen vrijdagavond weinig moeite met ZVV Eindhoven. De Hoornse ploeg nam revanche voor de 5-4 nederlaag van vorige week. Het won overtuigend van laagvlieger ZVV Eindhoven, 12-1.

De tegentreffer, die het bij een 12-0 voorsprong incasseerde, zal het enige smetje zijn geweest op een heerlijke avond. ‘Ja, ik denk dat het wel een walk-over was’, beaamde Barry de Wit. ‘Maar we moeten Eindhoven niet te kort doen. Ze hebben gestreden voor wat ze waard zijn, maar bij ons was er wel het gevoel dat we wat goed moesten maken.’

Tegen ZVV Eindhoven, dat op de voorlaatste plaats staat, maakte Hovocubo het zeker goed. De gasten streden dan wel voor wat het waard was, maar het kon geen vuist maken tegen de scoringsdrift van Hovocubo. Halverwege prijkte er al een 8-0 voorsprong op het scorebord. ‘Het is eigenlijk nooit echt een wedstrijd geweest. We weten van Eindhoven dat ze altijd vol gas geven, maar daar zijn we goed mee om gegaan. Bij de rust was het eigenlijk al gespeeld’, vervolgde de sluitpost. Via Karim Mossaoui (2x), Mats Velseboer (2x), Lahcen Bouyouzan (2x), Yoshua St. Juste en Kevin Tromp kwam de gastheer op de ruime voorsprong die het halverwege in handen had.

Uitgebouwd
‘In het begin van de tweede helft kwam Eindhoven er wat beter in, maar in de laatste tien minuten deden we weer ons ding en toen hebben wij de score weer uitgebouwd’, aldus De Wit. Zakaria Amrani en Yoshua St. Juste voerden de score op naar 10-0. Voor Hovocubo was het een mooi moment om Dave Severins en Omar Zakri te laten debuteren. Laatstgenoemde luisterde zijn debuut binnen een minuut op met twee treffers. ‘ Waarvan met name de tweede echt fantastisch was.’

Hovocubo – ZVV Eindhoven 12-1 (8-0)
1-0 Karim Mossaoui, 2-0 Mats Velseboer, 3-0 Lahcen Bouyouzan, 4-0 Yoshua St. Juste, 5-0 Mats Velseboer, 6-0 Karim Mossaoui, 7-0 Kevin Tromp, 8-0 Lahcen Bouyouzan, 9-0 Zakaria Amrani, 10-0 Yoshua St. Juste, 11-0 Omar Zakri, 12-0 Omar Zakri, 12-1 Jamie Dekkers.