ZWAAG - Hovocubo en HV Veerhuys hebben de zaalvoetbaljaargang 2022 vrijdagavond afgesloten in Sporthal de Opgang in Zwaag. Waar thuisploeg Hovocubo na de feestdagen op jacht gaat naar titelprolongatie daar moet HV/Veerhuys zich zien te redden in de degradatiepoule. Het verschil was in de derby nog eens duidelijk zichtbaar want de ploeg van Sander van Dijk won met speels gemak: 9-2.


Nu lijkt het dat Veerhuys gezien de kwaliteiten die de ploeg herbergt zich geen zorgen hoeft te maken in de degradatiepoule. Aan de andere kant is de ploeg van coach Najib Taki realistisch genoeg om te constateren dat men in de kampioenspoule niets te zoeken. En wie weet wat er nog mogelijk is, want zelfs de winnaar van de degradatiepoule maakt aan het eind van het seizoen zelfs nog kans op deelname aan de play-offs.

Dat ploegen als Hovocubo, ASV Lebo, FC Marlène en ook koploper FC Eindhoven een aatje te groot zijn voor Veerhuys is dan ook geen schande. Hovocubo wist vrijdagavond de derby feitelijk al voor de rust te beslissen. Via doelpunten van Bouzit (2), Attahiri (2) en Bouyouzan was het halverwege al 5-0. Amghar, Bouzit, Mellah en Aklalouch voerden na rust de score verder op waarna de thuisploeg wat gas terug nam en Veerhuys middels Albert en Koeman de eer kon redden.

Foto's: Michel Bes Sportfotografie