HEERHUGOWAARD - De vierde confrontatie van dit seizoen tussen FC Marlène en Hovocubo leverde voor de derde keer een zege op voor de Hoornse formatie van trainer/coach Sander van Dijk. In de eerste halve finale van de play-offs om het Nederlands kampioenschap gaf FC Marlène niet thuis en ging met 2-5 onderuit. Komende vrijdag volgt de return in Zwaag.


In de reguliere competitie wonnen beide ploegen eenmaal in de onderlinge duels. In het bekertoernooi wist Hovocubo pas na strafschoppen te winnen van de Heerhugowaardse opponent. Er mocht dus worden aangenomen dat er in een goed gevulde Sporthal Waardergolf opnieuw een spannende confrontatie stond te wachten.

Daar zag het in de beginfase zeker ook naar uit. FC Marlène begon goed met vlotte aanvallen en mogelijkheden voor Younes Daari en Amir Molkârâi, maar keeper Dave Stet liet zich niet verrassen. Uit de tegenaanval sloeg Hovocubo vervolgens wel toe via Soufian Charraoui. De thuisploeg van coach Jeroen de Groot kreeg hierna nog een aantal momentjes om Hovocubo pijn te doen. Kort voor de rust sloeg Hovocubo echter opnieuw toe na een afgebroken aanval van FC Marlène. Faisel Mellah profiteerde van de ruimte en scoorde en toen vlak daarna Kevin van Londen ongelukkig in eigen doel schoot wisten de Heerhugowaarders dat het een hele moeilijke strijd zou worden tegen de sterke Hoornse formatie al bracht de tegentreffer van Mo Darri nog wel hoop voor de tweede helft.

Na de rust bleef Hovocubo echter makkelijk op de been en kreeg ook de beste mogelijkheden onder meer via de uitblinkende Charraoui die de lat raakte en de sterk keepende Barry de Wit wist Appie Attahiri en Ilias Bouzit van het scoren af te houden. Aan de andere kant raakte ook Jordy Cretier met een snoeiharde vrije trap de lat en ike Daari op de paal. Een moment van onoplettenheid besliste het duel waardoor Charraoui zijn tweede van de avond kon maken. De Groot probeerde het nog met een meevoetballende keeper, maar men kreeg het deksel op de neus toen Bouzit de bal van grote afstand in het lege doel kon schieten. De tegentreffer van Martin van Eeuwijk kwam vervolgens te laat om het duel nog spannend te maken.

De return is komende vrijdag om 20.00 uur in Sporthal De Opgang in Zwaag. Allen bij winst kan FC Marlène er nog een derde duel uit slepen die ook in Zwaag wordt gespeeld.

FC Marlène - Hovocubo 2-5 (1-3)

6. Charraoui 0-1
16. Mellah 0-2
17. Van Londen (e.d.) 0-3
19. Darri 1-3
33. Charraoui 1-4
37. Bouzit 1-5
39. Van Eeuwijk 2-5

Foto's: DP Sportfotografie