AMSTERDAM – Hovocubo heeft op bezoek bij ASV Lebo een ruime overwinning geboekt. De Hoornse ploeg van trainer/coach Sander van Dijk kende een moeizaam begin, maar won uiteindelijk overtuigend, 3-8.

Waar Lebo nog aast op de vierde plek kan Hovocubo het ticket voor de nacompetitie haast niet meer ontlopen. In Amsterdam onderstreepte de Hoornse ploeg maar weer de kwaliteit. ‘Lebo is een prima ploeg, maar met onze kwaliteiten moet je gewoon winnen en dat hebben we gedaan’, stelde Karim Mossaoui. Toch was de openingsfase moeizaam, zag ook Mossaoui. ‘Lebo zette hoog druk maar we wisten dat ze het niet zouden volhouden. Daarna ging het eigenlijk heel goed.’

Halverwege ging Hovocubo door doelpunten van Faisal Mellah en Zakaria Amrani al met 0-2 aan de leiding. Na de pauze werd de voorsprong uitgebouwd. Lebo kon na de 0-3 van Mats Velseboer iets terug doen, maar dichterbij kon de gastheer niet komen. Na een handsbal van de thuisploeg schoot Amrani een penalty binnen. Lahcen Bouyouzan en Mats Velseboer voerden de score met beiden twee treffers verder op. De twee treffers die Lebo in de slotfase nog produceerde waren enkel voor de statistieken.

ASV LEBO – Hovocubo 3-8 (0-2)
0-1 Faisal Mellah, 0-2 Zakaria Amrani, 0-3 Mats Velseboer, 1-3 Ike Neil 1-4 Zakaria Amrani, 1-5 Lahcen Bouyouzan, 1-6 Mats Velseboer, 1-7 Mats Velseboer, 1-8 Lahcen Bouyouzan, 2-8 Zaid el Morabiti, 3-8 Ike Neil.