ROTTERDAM Op bezoek bij TPP Rotterdam is Hovocubo erin geslaagd om de halve finale van de KNVB Beker te bereiken. In het topsportcentrum boekte de ploeg, na een spannende tweede helft, een 6-7 overwinning.

De loting leverde bij Hovocubo weinig enthousiasme op. Voor de zoveelste keer moest de Hoornse zaalvoetbalvereniging immers een uitwedstrijd spelen in het bekertoernooi. De uitkomst van de wedstrijd met TPP gaf de ploeg meer blijdschap. Temeer omdat er nog iets moest worden goed gemaakt. Eerder dit seizoen leed de Hoornse ploeg namelijk de tot nu toe enige competitienederlaag. Na afloop kon coach Sander van Dijk tevreden terugkijken. ,,In de eerste helft hadden we goede controle” vertelt de coach. “Na rust werd het nog wel heel erg spannend”.

In het eerste bedrijf wist Karim Mossaoui tweemaal te scoren, en zo een belangrijk aandeel te hebben in de 2-4 ruststand. Met Zakaria Amrani en Younes Makraou werd het viertal treffers bereikt. Na rust leek het echter toch mis te gaan.

Van slag
,,Een ongelukkig moment” noemde Sander van Dijk de 3-4. ,,De bal werd teruggespeeld, Tjerk (Thuring, red.) nam hem iets verkeerd aan en toen rolde hij er in”. De fase erna, was voor de Hoornse ploeg reden om zich zorgen te maken. ,,Na de aansluitingstreffer waren we drie à vier minuten van slag, en scoorde zij driemaal, 6-4”.

De opgelopen achterstand was voor Hovocubo echter geen reden om zich zomaar gewonnen te geven. Met een meevoetballende keeper slaagde de ploeg erin om via Yoshua St. Juste en Mats Velseboer de stand gelijk te trekken. In de slotminuut bracht Karim Mossaoui zijn ploeg de 6-7 zege. “In de eindfase zijn we ongelooflijk rustig gebleven. We hebben de juiste keuzes gemaakt en op juiste momenten toegeslagen.

Op wie de ploeg in de halve finale treft, maakt Sander van Dijk weinig uit. “Als het maar thuis is. Hopen dat de goden ons goed gezind zijn” vertelt de coach, die na vele malen uit te hebben geloot, nu hoopt op een wedstrijd in de eigen sporthal ‘de Opgang’.

Vandaag vertrekt de Hoornse ploeg naar Spanje, waar het een oefenwedstrijd zal spelen tegen FC Barcelona. ,,We gaan in totaal met vijftig man, geweldig” aldus Van Dijk, die samen met zijn ploeg op de heenreis kan nagenieten van de bekerzege. ,,Morgen zal de euforie aanwezig zijn”.