ROTTERDAM - In de Eredivisie zaalvoetbal voor vrouwen heeft Hovocubo een knap gelijkspel behaald bij het als tweede geklasseerde TPP. Tijdens de laatste wedstrijd van 2018 eindigde het in 2-2.

Op de dag dat trainer/coach Rudy Monden bekend maakte aan het eind van het seizoen te zullen stoppen bij de vrouwen van Hovocubo pakte zijn ploeg dus een verdienstelijk punt. 'Vooraf had ik hier inderdaad voor getekend, maar achteraf had er wellicht meer in gezeten', sprak Monden na afloop. De coach doelde daarmee met name op de eerste helft toen het TPP de wil op legde en behalve twee doelpunten ook nog een aantal goede kansen om zeep hielp. Chelly Drost opende de score, en deze werd even later verdubbeld door Tamira van Heerwaarden. 'TPP was echt zoekende en kreeg geen grip op ons spel en als het bij rust 0-4 was geweest had niemand wat kunnen zeggen.'

De veel geplaagde Hoornse formatie die gedurende de eerste seizoenshelft te maken kreeg met tal van blessures, schorsingen en inmiddels vier punten in mindering kreeg, zag in de tweede helft TPP langszij komen. 'Omdat zij moesten komen werd het een open wedstrijd en vielen de kansen over en weer waarbij zij gelukkiger waren in de afronding. Door een ongelukkige actie geven we eigenlijk zelf de 2-2 weg.' Namens de Rotterdammers werden de doelpunten gemaakt door Jennifer Oliveira en Nikki de Roest. "Al met al kan ik wel leven met een punt en denk ik dat het publiek de grote winnaar was vanavond', besluit Monden.

Hovocubo hervat de competitie op vrijdag 18 januari met een thuisduel tegen ZVV Den Haag.