HOORN – Zowel Zwaluwen’30 als Hollandia hebben afgelopen zaterdagmiddag een overwinning behaald. Waar Zwaluwen’30 in de eerste klasse met 3-0 zegevierde, walste Hollandia met 8-2 over hun tegenstander.

Zwaluwen’30 – Vitesse Delft 3-0 (1-0)
Op eigen veld won Zwaluwen'30 met 3-0 van Vitesse Delft. ,,We begonnen een beetje afwachtend waardoor Vitesse Delft het eerste kwartier een licht overwicht had zonder echte kansen te krijgen. Hierna herpakten wij ons" zei Serdar Özturk na afloop. De aanvaller kreeg kort voor rust een penalty vanwege een handsbal. ,,Die benutte ik vrij simpel" aldus Özturk.

Na rust wilde Vitesse Delft wel maar stond de Hoornse ploeg achterin uitstekend te verdedigen. ,,We maakten nog twee mooie doelpunten via invaller Wietse van Diepen en Jim Nelen" vervolgde de aanvaller. Na de 3-0 kreeg Zwaluwen'30 nog enkele kansen om de score verder uit te breiden, maar de ploeg had geen geluk in de afronding. ,,Al met al een zeer terechte overwinning. Dit geeft veel vertrouwen richting de laatste fase van het seizoen".

Hollandia – Kwadijk 8-2 (4-2)
In het Julianapark boekte Hollandia een monsterzege op het laaggeklasseerde Kwadijk. ,,Het ging goed. Het was makkelijk voetballen" vond Barry Rageh, die één van de doelpunten voor zijn rekening nam. De score werd uit een vrije trap geopend door Ennio Mul. Hierna kwam Kwadijk op gelijke hoogte en zelfs op een 1-2 voorsprong. Halverwege had Hollandia de voorsprong echter weer te pakken, 4-2.

In het tweede bedrijf liep Hollandia verder uit en stapte het veld af met een 8-2 overwinning. Met vijf doelpunten was Bob Ooievaar wederom een belangrijk wapen voor de Hoornse vierdeklasser. Ook Joseph Gongbeh was trefzeker.