HOORN - De vader die zaterdag na een jeugdvoetbalwedstrijd in Hoorn een trainer van FC Amsterdam een klap heeft verkocht zal door zijn club Always Forward worden gestraft. Dat vertelt de voorzitter aan NH Nieuws.

"Het slaan van een trainer, hoe het ook is voorgekomen, kan echt niet", aldus Always Forward-voorzitter Willem Kluft. "De strafmaat weet ik niet, maar die zal behoorlijk zijn."'

Klap kwam niet uit de lucht vallen'
Kluft wil benadrukken dat er het nodige aan de klap vooraf ging. Een speler van FC Amsterdam stond in het veld, al dan niet expres, op de hand van een Hoornse speler. Na de wedstrijd kreeg zijn vader woorden met de bewuste speler van Amsterdam. "Er ontstond wat duw- en trekwerk tussen de speler en de vader. De trainer kwam, misschien wat te heftig tussenbeide, waardoor er wederom wat duw- en trekwerk ontstond. De vader heeft toen de trainer geslagen."

Lezing Amsterdamse coach
Volgens de FC Amsterdam-trainer Johan Castillio was er geen sprake van duw en trekwerk en haalde de vader direct uit. "We liepen gewoon netjes het veld af en ik hoorde: "Trainer! Trainer!". Vervolgens zag ik die man dreigend voor mijn jeugdspeler staan en ik vroeg wat er aan de hand was. Hij gaf meteen een vuistslag." Castillio weerspreekt de aantijging dat hij de vader ook zou hebben aangeraakt. "Nee, natuurlijk niet. Wij staan daar als club niet voor, wij leren onze spelers normen en waarden."

Bij die normen en waarden plaatst Always Forward voorzitter wel een kanttekening: "Amsterdamse clubs zijn wat temperamentvoller, laten we het zo zeggen, en dan gebeurt er weleens wat op het veld. Maar ook vanuit het veld richting onze supporters."