REGIO – Westfriezen, HSV Sport 1889 en Always Forward hebben afgelopen zondag goede zaken gedaan. Alle drie de ploegen wisten hun thuiswedstrijd te winnen. De Blokkers ging op bezoek bij Hauwert’65 onderuit.

Westfriezen – VVW 2-1
Tegen directe concurrent VVW deed Westfriezen goede zaken. ‘Al hadden we op basis van de tweede helft ook punten kunnen verliezen’, aldus Patrick Huisman.

De 2-1 eindstand was halverwege al bereikt. ‘Ik vond ons voor rust zeer goed spelen. Tot tien minuten voor rust waren we de bovenliggende partij’, vervolgde de coach. Nadat VVW op voorsprong was gekomen trok Bart Overtoom de stand gelijk en maakte Max Broers de 2-1. ‘Na rust hoop je dan te kunnen uitbouwen, maar we zijn niet meer aan voetballen toegekomen.’ Door een tweede gele kaart en dus rood voor Overtoom moest de gastheer in het laatste kwartier met tien man verder. ‘Toen werd het billen knijpen. VVW had er een paar kunnen maken, maar we hebben het kunnen vasthouden.’

Hauwert’65 – De Blokkers 2-1
De Blokkers slaagde er op bezoek bij Hauwert’65 niet in om de voorsprong vast te houden. Via Xavi van der Linden kwam de ploeg van trainer/coach Constantijn Schouten al na zes minuten op voorsprong. ‘Verder gebeurde er weinig in de eerste helft’, zag de coach. ‘Na rust kwamen we goed uit de kleedkamer en kregen we een hele grote kans. Een kopbal van een meter afstand.’ De doelpoging ging er echter niet in.

In het vervolg boog Hauwert’65 de achterstand om. Vanuit de counter trok het de stand via Daiwy Chiocarelli gelijk, waarna Stefan van Diepen uit een corner met een volley voor de 2-1 zorgde.

HSV Sport – Victoria O 1-0
Wilfried Kra kroonde zich tegen Victoria O tot man van de wedstrijd. Twaalf minuten voor tijd bezorgde hij HSV Sport een 1-0 voorsprong. Victoria O kende in Hoorn een sterke openingsfase van dertig minuten waarin het met veel pressing op de Hoornse speelhelft te vinden was. ‘Wij vonden niet altijd de juiste oplossing, maar wisten er wel een aantal keren geconcentreerd onder uit te voetballen en scoringskansen te creëren’, aldus Stephan Kaaij.

‘In de tweede helft deden wij de wedstrijd kantelen door te blijven voetballen en de juiste instelling te tonen die vandaag nodig was om deze wedstrijd te winnen.’ De zege kwam er dus via Kra. ‘Een overwinning die ons, na eerdere mindere uitslagen, vertrouwen geeft voor de komende periode.’

Always Forward – De Valken 5-2
Ook Always Forward hield de punten in Hoorn. ‘In deeerste fase van het duel waren we duidelijk sterker’, aldus Remco Bruins. Het resulteerde in een snelle openingstreffer van Timo Polsma. ‘Op een gegeven moment raakten we de grip kwijt en dit was meer door eigen toedoen dan door de kracht van De Valken.’ Nog voor de pauze hadden de gasten de leiding genomen.

Na rust startte Always Forward weer scherp en kwam het door een treffer van Tommy de Weerd op gelijke hoogte. Caio Chioccarelli, Semet Cetin en opnieuw Chiacacarelli voerden de score op naar 5-2. Bruins: ‘ Verdedigend stonden we in de tweede helft ook sterker, dit in combinatie met het verbeterde veldspel konden we hen stuk spelen.’

Fotografie: Gerrie Meijer