HOORN – Drie nederlagen in acht dagen. Het mag met recht een rottige week worden genoemd. Hollandia verloor achtereenvolgens van RKHVV, JOS/Watergraafsmeer en Alphense Boys. ,,Het klinkt heel erg pittig en dat is het ook absoluut”.

,,Hoe ik de afgelopen week heb ervaren is een lastige vraag. Drie nederlagen in één week tijd is zeer teleurstellend. Helemaal omdat we tot de afgelopen week helemaal niet gewend waren aan het verliezen van wedstrijden” vertelt Nick van Santen.

Na een prima verlopen eerste seizoenshelft begon Hollandia voortvarend aan de tweede seizoenshelft. In eigen huis won de Hoornse ploeg met 8-1 van RKAVV. De monsterzege kreeg echter geen vervolg.

RKHVV – Hollandia 3-0
,,Dit was niet één van onze beste wedstrijden, maar als je naar de kansenverhouding kijkt denk ik dat zij over de hele wedstrijd gezien vier goede kansen hebben gecreëerd waarvan zij er drie hebben gemaakt” blikt Van Santen terug. ,,Wij kregen daarentegen de bal maar niet tegen de touwen. Waar wij aan de eerste helft van het seizoen iedere keer aan de goede kant van de score stonden is het nu een paar keer tegen gevallen”.

JOS/Watergraafsmeer – Hollandia 2-2 (JOS won na strafschoppen)
Midweeks nam Hollandia het in het bekertoernooi op tegen JOS/Watergraafsmeer. ,,Hier had je ook niet raar op gekeken als wij halverwege al met 4-1 voor hadden gestaan. Blijkbaar zijn we momenteel even niet in de flow dat we dit soort wedstrijden makkelijk kunnen winnen. Als je het zelf niet doet, dan doet de tegenstander het en dat is wat er eigenlijk in deze wedstrijden gebeurd is” vervolgt de doelman.

Hollandia – Alphense Boys 1-3
Ook afgelopen zondag kende Hollandia een teleurstellend duel. Van Santen: ,,In dit duel hebben wij het eigenlijk in het eerste half uur verspild, omdat we als team zijnde niet de strijd hebben konden leveren die we de over het algemeen wel in wedstrijden kunnen leveren. Als je dan binnen een half uur met 2-0 achter staat, dan weet je dat het een lastige middag gaat worden. Overigens een compliment aan iedereen dat we daarna wel de strijd hebben geleverd die ik van iedereen gewend ben. Helaas resulteerde het niet in de ommekeer”.

De afgelopen week was ook een nieuw bewijs dat de stand op de ranglijst niet alles zegt. ,,Aan onze eigen resultaten van de afgelopen weken en de overige teams in het linker rijtje is te zien dat iedereen van elkaar kan winnen” aldus Van Santen. Koploper SJC, die een hele grote voorsprong op ons had, heeft in de afgelopen zeven wedstrijden maar elf punten gehaald. Dat iedereen van elkaar kan winnen lijkt mij zo klaar als een klontje”.

Favoriet
Ondanks dat de ranglijst niet alles zegt, is Hollandia komende zondag de favoriet in de thuiswedstrijd tegen Jong Achilles’29. ,,Op papier zou je zeggen dat het een te nemen horde is. Toch denk ik niet dat wij momenteel in de positie zijn dat we kunnen spreken van een makkelijk te nemen horde” verwacht de sluitpost. ,,We moeten juist na het begin van de wedstrijd van afgelopen weekend zorgen dat we goed bij de les zijn en dat we scherp beginnen. De kans is wel groot dat wanneer we snel op voorsprong komen Achilles’29 snel geknakt is”.

Positieve gevoel
De wedstrijd tegen Jong Achilles’29 kan voor de Hoornse ploeg een mooie kans zijn om de draad weer op te pakken en het positieve gevoel terug te krijgen. De doelman blijft op zijn hoede. ,,De kans is erg groot dat zij gaan vechten voor hun laatste kans”. Het betekent echter niet dat Van Santen geen vertrouwen heeft op het komende duel. ,,Het is de ploeg die onderaan staat in de competitie en het is een wedstrijd die wij moeten winnen. Ik ben er van overtuigd dat wij dat zondag waar gaan maken”.