HOORN – In de zaterdag vierde klasse A neemt Hollandia het komende zaterdag op tegen AFC’34. De Alkmaarse opponent is bezig aan een goede reeks waardoor het duel als een graadmeter gezien kan worden voor de Hoornse ploeg.

Hollandia heeft tot nu toe zestien punten behaalt uit negen duels. De achterstand met de top drie bedraagt inmiddels negen punten. De Hoornse ploeg heeft twee wedstrijden minder gespeeld waardoor er nog voldoende kansen zijn om aan het einde van de rit op een hoge positie te eindigen.

Een hoge positie is niet ondenkbaar als het aan Bob Ooievaar ligt. “Ik ben ervan overtuigt dat we het bijvoorbeeld Flamingo’s 64 heel lastig kunnen maken” aldus de spits, die niet verbaast is over het feit dat het tot op heden geen eenvoudig seizoen is. “Ik ben bevriend met Ruben Beentjes (aanvaller Flamingo’s, red.) en we hebben een goed contact. Dus ik wist dat het een lastig seizoen zou worden”.

Momenteel bezet Hollandia een plek in de middenmoot. Waar Hollandia aan het einde van de rit staat? Ooievaar: “Wij staan nu zesde. We zullen zien waar het seizoen eindigt”.

Ploeg in vorm
Komend weekend wacht de huidige nummer drie, AFC’34. De Alkmaarders zijn al zeven duels op rij ongeslagen, en bezorgden Purmersteijn het eerste puntverlies. De ploeg, onder leiding van Jeroen Slaager, is met 33 doelpunten aardig op schot. Daarnaast heeft de ploeg het ook verdedigend goed voor elkaar. Alleen koploper Purmersteijn kreeg minder tegendoelpunten.

Voor Hollandia zal het een lastig duel worden. Spits Bob Ooievaar, die in negen wedstrijden zes keer scoorde, zal daarbij een belangrijk wapen kunnen zijn. De aanvaller kan de klus natuurlijk niet alleen klaren. “Aankomende zaterdag moeten we als team voetballen, daar ligt onze kracht. En daarnaast moeten we één doelpunt meer scoren dan AFC’34”.