HOORN – In eigen huis speelde Hollandia met 1-1 gelijk tegen Silvolde. Na afloop zag het dat concurrent Achilles 1894 verloor waardoor de Hoornse ploeg de tweede periodetitel volgende week in de wacht kan slepen.

In aanloop naar het duel leek Hollandia de inhaalduels tegen Silvolde en SDO beiden te moeten winnen om de tweede periodetitel te pakken. Doordat concurrent Achilles 1894 verloor heeft de Hoornse ploeg het volgende week in eigen hand. Als het weet te winnen van SDO dan is het zeker van deelname aan de nacompetitie voor promotie.

Wereldgoal
Tegen Silvolde liet Hollandia opnieuw zien dat het tegen directe concurrenten goed voor de dag komt. Na een gelijkwaardige openingsfase leek de Hoornse ploeg vleugels te krijgen na de 1-0. De openingstreffer was er overigens een om je vingers bij af te likken. Van grote afstand schoot Mark Zwagerman de bal op fraaie wijze in de kruising waardoor de ban was gebroken voor de ploeg die via Jorg Ooievaar tot twee keer toe dicht bij de tweede treffer was. Ook Milan Vissie en Nick de Wit waren dichtbij, maar vonden de keeper van de bezoekers op hun pad. Aan de andere kant wist Silvolde na twee gemiste kansen de stand gelijk te trekken. Op aangeven van Rick Bouwmeister schoot Wout Blasman de bal bij de eerste paal achter doelman Nick van Santen.

Gelijkwaardig
Die gelijke stand deed recht aan het spelbeeld. Na de 1-0 was Hollandia een kwartier dominanter dan de bezoekers, maar in het vervolg was het duel aardig in evenwicht. Waar de gastheer via Mark Zwagerman dicht bij een nieuwe voorsprong was eindigde een omhaal van Silvolde speler Evert Römer rakelings over het Hoornse doel. In een slotfase waarin beide ploegen in een mannelijk duel voor de overwinning streden bleef de score ongewijzigd. “We wisten van tevoren dat dit hele mannelijke wedstrijden zijn en dat was het vandaag ook. We hebben laten zien dat we ook in dit soort duels ons mannetje staan”, zei Charles van Altena vlak na afloop. “Silvolde speelt met heel veel passie en vele lange ballen en dan worden we wel op een lekkere manier gestimuleerd. We hebben ons mannetje goed gestaan, dit is een knappe prestatie.”

Hollandia – Silvolde 1-1 (1-1)
28. 1-0 Mark Zwagerman
43. 1-1 Wout Blasman

Hollandia: Van Santen. De Jong, Buurman, De Wit, Kuin. Vissie, Spil, Deen. Zwagerman, Pronk, Ooievaar.

Silvolde: Marco Olthuis. Althoff, Hakvoort (Ischa Krosse/82), Pim Olthuis, Ter Maat. Bouwmeister, Jael Krosse, Hegman, Bouwman. Römer, Blasman.