REGIO – Op bezoek bij Jong Achilles’29 speelde Hollandia gelijk. Stadsgenoot Always Forward wist op eigen veld wel te winnen, terwijl HSV Sport de punten deelde met concurrent De Valken.

Jong Achilles’29 – Hollandia 2-2
Na een matige start moest Hollandia tegen het al gedegradeerde Jong Achilles’29 een 2-0 achterstand zien goed te maken. Door doelpunten van Mark Zwagerman en Sonny Pronk slaagde de Hoornse ploeg daar nog voor rust in. ‘In de tweede helft hadden beide ploegen niet echt aanspraak op de overwinning.’ vond Pronk.

Met nog twee wedstrijden te gaan staat Hollandia op de vijfde plaats in de Hoofdklasse A. De Hoornse ploeg zal zich in de resterende duels moeten klaarstomen voor de nacompetitie voor promotie naar de Derde Divisie. Om een zo gunstig mogelijk vertrekpunt te hebben moet het nog enkele plaatsen stijgen.

Always Forward – ALC 5-2
‘Het was niet de mooiste wedstrijd om te zien denk ik’, zei Patrick Bruijns na afloop. Zowel Always Forward als ALC speelde zeker de eerste helft matig voetbal met veel zware duels. In de eerste helft moesten wij al drie keer wisselen, dat zegt wel genoeg over de duels. Maar uiteindelijk hebben we terecht de drie punten in Hoorn gehouden.’ vervolgde de aanvoerder. Voor rust kwam het tweemaal op achterstand, maar uiteindelijk trok het de zege naar zich toe. Namens de thuisploeg scoorden Dave Severins tweemaal. Ook Rico van Giersbergen, Mukhtar Suleiman en Quinten Gorissen wisten doel te treffen.

HSV Sport 1889 – De Valken 3-3
In Hoorn speelden HSV Sport 1889 en De Valken doelpuntrijk gelijk. Nadat Nando van Drimmelen en Jari Switser voor een 2-0 voorsprong hadden gezorgd, brachten Lennart Groot en Christian Steenkamp de score weer in evenwicht. ‘Je zag duidelijk dat beide teams aan elkaar gewaagd waren en afgelopen donderdag ook al tegen elkaar hadden gestaan.’ aldus Stephan Kaaij. Nadat de bezoekers via Groot op 2-3 kwamen scoorde Ian de Vries tegen.

‘Over de gehele wedstrijd gezien is 3-3 een een redelijk uitslag. Donderdag kreeg De Valken tekort en eerlijk gezegd hadden wij vandaag recht op meer’, vervolgde de coach. ‘Dus tevreden kunnen we niet zijn gezien de spannende ontknoping met diverse teams die voor de titel strijden.’