HOORN – Vorige week moest Hollandia zich tegen laagvlieger Fortuna Wormerveer tevreden stellen met een punt. Afgelopen zondagmiddag pakte de Hoornse ploeg wél de volle buit tegen een laagvlieger. RKHVV werd puntloos terug naar huis gestuurd, 3-0.

Grote man bij Hollandia was Mark Zwagerman. De vleugelspeler had een groot aandeel in de zege die de ploeg boekte tegen hekkensluiter RKHVV. Na een goede aanval via Nasir Ali Hassan en Kevin Giele schoot Zwagerman de afvallende bal binnen.

Met een schot in de verre hoek, na een combinatie via Kevin Giele en Sven Deen, verdubbelde Zwagerman de voorsprong. Na een goede rush gaf Daan Buurman een steekpass op Giele, die met een subtiele stift over de doelman voor de 3-0 zorgde. ‘Eigenlijk hebben ze geen kans uit zichzelf gecreëerd, maar alleen door onze fouten’, zei Zwagerman na afloop. ‘Maar toch moet je er maar weer voor zorgen dat je de wedstrijd wint natuurlijk.’

Gewonnen werd er. Door de zege klimt Hollandia naar de vijfde plaats op de ranglijst. Komende zondag gaat de ploeg van trainer/coach Charles van Altena op bezoek bij Alcides.

Hollandia – RKHVV 3-0 (1-0)
1-0 Mark Zwagerman
2-0 Mark Zwagerman
3-0 Kevin Giele

Hollandia: Van Santen. De Jong (Soepboer/85), De Wit, Buurman, Kuin. Muller van Moppes (Overtoom/85), Deen, Groot. Zwagerman, Giele, Ali Hassan (Mulder/66).