HOORN - In een zonnig Julianapark heeft Hollandia zondagmiddag een verdienstelijk gelijkspel weten te behalen tegen koploper OFC. De Hoornse ploeg had vooraf pas één punt behaald, maar wist de Oostzaners knap op 1-1 te houden.

Zonder de door ziekte afwezige trainer Anand Jagdewsing werden de honneurs waargenomen door Rudo Hidden. Die zag zijn ploeg kort voor rust op voorsprong komen via Sven Deen, de eerste Hollandia-goal van dit seizoen, en dat was op dat moment zeker terecht. Hollandia had immers al een aantal kansen gehad, maar OFC-keeper Mike Grim stak in een uitstekende vorm.

Vanwege een blessure bij de assistent-scheidsrechter begon de tweede helft pas een half uur later, en nu was het OFC dat beter uit de kleedkamer kwam. Tien minuten na de pauze maakte Niels Springer dan ook gelijk. Hollandia herstelde zich en had in het vervolg het meeste balbezit en de beste mogelijkheden, doch men wist het net iet meer te vinden.