HOORN – ‘Het zal komende tijd minder dwingend zijn, maar daar proberen wij wel naar toe te werken. Of het lukt valt nog niet te voorspellen.’ zei Hollandia coach Charles van Altena in aanloop naar de eerste competitiewedstrijd. Na het vertrek van meerdere sterkhouders lag er op het Julianapark de taak om opnieuw te gaan bouwen aan de ploeg. Het eerste duel van het nieuwe seizoen was wat dat betreft hoopgevend, 4-1.

Ondanks dat de Hoornse ploeg meerdere sterkhouders is kwijtgeraakt kende het een prima start van de competitie. Tegen het gepromoveerde Hoogland wist het vooral na rust te overtuigen. ‘We zijn inderdaad meerdere spelers kwijtgeraakt, maar nu het begint staan we er wel. Dit is een hele goede teamprestatie.’ vertelde een opgetogen Jorg Ooievaar na afloop.

Met twee doelpunten en een assist kende Jorg Ooievaar ook persoonlijk een sterke start. Zijn assist kwam in de negentiende minuut voort uit een fraaie lange bal. Zijn voorzet werd door Sven Deen van dichtbij binnengetikt waardoor de ban werd gebroken.

Na de sterke start kantelde het spelbeeld halverwege de tweede helft. Nadat spits Bas Wobbes zijn inzet naast zag zeilen was het Coen Heus die vlak voor rust oog in oog met Nick van Santen ijzig kalm de bezoekers langszij schoot. Het zorgde halverwege voor een gelijke stand.

Overtuigend
Waar zowel Hollandia als Hoogland voor rust een sterke fase kende was het in de tweede helft de thuisploeg die het heft in handen nam en zich op overtuigende wijze naar de overwinning vocht. Via Jorg Ooievaar (schot in korte hoek) en Boyd Bartele (geplaatst schot) kwam de Hoornse formatie snel achter elkaar twee keer tot scoren, waarna Ooievaar het openingsduel in het slot gooide dankzij een schuiver in de verre hoek. ‘Door de 2-1 kregen we vertrouwen en voelden we dat het lekker ging. Het gaf een boost en ik denk dat de 3-1 ook wel het breekpunt was’, vond de jongeling. ‘Dit is een heel lekker begin, dit geeft veel moed.’

Dat het een lekker begin is mag duidelijk zijn. Met een vernieuwde selectie kende Hollandia een goed begin. Weliswaar tegen een promovendus, maar de Hoornse ploeg is na het vertrek van sterkhouders op papier minder geworden, iets wat op het veld echter niet zo was. Met name na rust werd er overtuigend richting de zege gevoetbald.

Komende zondag reist Hollandia af naar Zieuwent waar het aantreed tegen promovendus RKZVC.

Hollandia – Hoogland 4-1 (1-1)
19. 1-0 Sven Deen
40. 1-1 Coen Heus
52. 2-1 Jorg Ooievaar
60. 3-1 Boyd Bartele
72. 4-1 Jorg Ooievaar

Hollandia: Van Santen. De Jong, Mulder, Buurman, Kuin. Groot (Overtoom/56), Deen, Bartele. Giele (Simons/73), De Wit, Ooievaar (Ali Hassan/86).

Hoogland: Bruins. Koelewijn, Vos, Voorwald, Struyk. Mossink (Schilthuis/77), Hienekamp (Mezbanali/77), Dekker, Heus. Wobbes (Salama/72), Baum.