HOORN Het is niet de week van Hollandia. De Hoornse ploeg verloor in acht dagen tijd drie keer. In de vierde klasse slaagden Always Forward en HSV Sport er wel in om de overwinning te behalen.

Hollandia – Alphense Boys 1-3
In het ´Julianapark´ ging Hollandia opnieuw onderuit. Vorige week verloor het bij RKHVV, midweeks werd het door JOS/Watergraafsmeer uitgeschakeld in het bekertoernooi. Ditmaal was het Alphense Boys dat de Hoornse ploeg een nederlaag toebracht.

,,Een slechte start” vertelde Thomas de Jong na afloop. Het zorgde ervoor dat de bezoekers op een 0-2 voorsprong konden komen. ,,Daarna waren wij de betere ploeg, maar scoorden niet” vervolgt de verdediger. De bezoekers deden dat wel, 0-3. Daniel Mullen scoorde in de slotfase nog wel, maar dit was enkel voor de statistieken.

Always Forward – RKEDO 4-2
Vorige week verloor Always Forward nog van Kwiek’78. Ditmaal was het al heel snel zo goed als zeker van de overwinning. Na zeven minuten stond de ploeg al op een 3-0 voorsprong via Patrick Bruijns en tweemaal Quinten Gorissen. In de dertiende minuut maakte Mukhtar Suleiman zelfs al de 4-0. ,,We begonnen scherp met goed voetbal en ook verdedigend stonden we scherp” aldus Papamelodias. ,,Na de vierde treffer kregen we genoeg mogelijkheden om de vijfde en zesde te maken”.

Na rust scoorde RKEDO nog tweemaal. ,,Zij speelde meer met de gedachte niks meer te kunnen verliezen dus gingen opportunistischer spelen. Wij waren te gemakzuchtig”. Uit een hoekschop viel de 4-1. Papamelodias: ,,Wij hadden hierna gewoon de 5 en 6-1 moeten maken maar ook die scherpte ontbrak. Uiteindelijk maken zij dan in de laatste minuut de tweede. Een goede eerste helft en een mindere tweede. Maar de drie punten zijn binnen en daar gaat het om”.

HSV Sport – FC Medemblik 4-1
In diezelfde vierde klasse slaagde ook HSV Sport erin om de drie punten in eigen huis te houden. ,,Wij waren de bovenliggende partij in een stevige wedstrijd waarin het voetbal heeft gewonnen” zei Stephan Kaaij na afloop.

Zijn ploeg ging met een 3-1 voorsprong rusten door treffers van Wouter Jorritsma en tweemaal Nick Bruinsma. In het tweede bedrijf maakte Ricardo Pengel nog de 4-1 waarmee de laatste spanning verdween.