HOORN – Hollandia is na twaalf wedstrijden subtopper in de vierde klasse en een plek in de nacompetitie lijkt vooralsnog een lastig verhaal te worden. Allesbehalve kansloos is de ploeg van Siem Klerk echter niet. Des te meer zal een overwinning komende zaterdag gewenst zijn. Dat zal dan moeten gebeuren tegen laagvlieger SRC.

De achterstand op nummer vier Sporting Krommenie bedraagt momenteel negen punten, maar Hollandia heeft twee wedstrijden minder gespeeld. Wanneer de ploeg de inhaalduels wint is het verschil klein en kan er weer van alles gebeuren. De wisselvalligheid van de Hoornse vierdeklasser is wel een punt waar de ploeg mee te maken heeft. ,,De wisselvalligheid van onze ploeg vind ik niet vreemd. We hebben veel jonge jongens en een paar routiniers die soms wel kunnen en soms niet. Dat is best lastig voor het team” vertelt Barry Rageh.

Subtopper
In de competitie won Hollandia van de laagvliegers Kwadijk, Blauw Wit en Kleine Sluis terwijl wedstrijden tegen de bovenste ploegen Purmersteijn, Flamingo’s 64 en Sporting Krommenie geen punten opleverde. Qua uitslagen staat de Hoornse ploeg dan ook terecht in de subtop. Toch bewees het tegen bijvoorbeeld Flamingo’s dat het zich kan meten met dat niveau. Die wedstrijd werd in blessuretijd verloren.

Kritisch
Met tien doelpunten is Barry Rageh topscoorder bij Hollandia. ,,Persoonlijk kijk ik best kritisch terug op het seizoen tot nu toe. Ik heb tien doelpunten gemaakt, maar dat moesten er eigenlijk meer zijn in deze klasse” vindt de aanvaller. Komend weekend zal Rageh dus graag wat doelpunten willen toevoegen aan zijn totaal. Dat zal dan moeten gebeuren tegen SRC, de nummer tien. De ploeg uit Schagen speelt vaak op de counter waardoor het voor de Hoornse formatie geen eenvoudige opgave zal worden. ,,.Onze kansen liggen denk ik bij hun achterhoede. We moeten gewoon snel een doelpunt maken” blikt Rageh vooruit. ,,Ik verwacht drie punten”.