REGIO - Op bezoek bij promovendus RKZVC heeft Hollandia de goede seizoensstart van vorige week geen vervolg kunnen geven. In het bekertoernooi boekte Zwaluwen’30 een ruime zege op SVW’27.

RKZVC - Hollandia 3-0
In de tweede speelronde van het seizoen trof Hollandia promovendus RKZVC, een vriendenteam die vanuit een goede lichting in de afgelopen jaren flink omhoog schoot. Met een gemiddelde leeftijd van 27,5 jaar beschikt de ploeg over de nodige ervaring. ‘Het is een ploeg die op de top van hun kunnen kan presteren. Veel beweging, fysiek sterk en conditioneel zit het goed.’ omschrijft Charles van Altena de tegenstander.

Na een 0-0 ruststand boekte RKZVC uiteindelijk een 3-0 zege. ‘Bij balbezit wisten we er voetballend goed door te komen waarbij de eindpass steeds net te hard was. We hadden het verschil kunnen maken, in de rust hadden we een 0-1 voorsprong kunnen hebben’, vervolgt de oefenmeester. Twee van de drie tegendoelpunten kwamen voort uit een corner, terwijl doelman Nick van Santen tussendoor nog een penalty keerde. ‘Je laat een man lopen en dan kom je op achterstand. We speelden een hele goede eerste helft. Wat we in tweede helft deden was niet goed, vooral bij corners.’ besloot Van Altena. Een minuut voor tijd kwam RKZVC op 3-0 toen zij profiteerden van balverlies op het middenveld en doel troffen.

Westfriezen - Oosthuizen 4-0
Derdeklasser Westfriezen boekte afgelopen zondag een 4-0 overwinning op Oosthuizen. ‘Meer dan verdiend. De tegenstander was niet bij machte om iets te doen. In de eerste helft hebben zij twee kansen gehad en daar is het bij gebleven. Wij winnen 4-0 maar het had ook 6-0 kunnen zijn’, zei Patrick Huisman.

Zowel Mitchel Gieltjes als Wesley Mak troffen tweemaal doel. ‘Dit is een normale uitslag tegen een ploeg die een klasse lager speelt. We wilden de domper van vorige week wegspelen en dat is gelukt.’

Always Forward - Berkhout 5-2
Tegen vijfdeklasser Berkhout won Always Forward met 5-2. ‘Vanaf de beginfase deden zij wat we verwachtte, achterover leunen en loerend op de counter. De spelers gingen daar prima mee om en bleven geduldig zoeken naar de juiste momenten’, zei Yotti Papamelodias na afloop. ‘Berkhout had deze middag weinig in te brengen op het goede spel van ons. Enig minpuntje misschien zijn de twee momenten waarbij tegen werd gescoord, totaal onnodig. Wellicht is dat te wijten aan de gemakzucht die er in sloop, of de vermoeidheid.’

De Hoornse doelpunten vielen via Cemil Zaal (3x), Caio Chioccarelli en Dio Balentina.

SEW - HSV Sport 1889 5-1
In Nibbixwoud leed HSV Sport 1889 een 5-1 nederlaag. Na twee minuten opende SEW de score. ‘Daarna hadden we een goed half uur met twee speelwijzes. We zijn door mooi opgezette aanvallen vijf keer in scoringskans gekomen, maar nul doelpunten gemaakt’, zei Stephan Kaaij na afloop. Bij een 3-0 tussenstand wist Nicolai Groot iets terug te doen.

We zitten in een ontwikkelingsfase waarin we nog niet alles op de rit hebben maar we zijn op de goed weg want ik heb genoeg positieve dingen gezien in deze verliespartij.’

Zwaluwen’30 - SVW’27 9-0
Tegen SVW’27 wist Zwaluwen’30 een eclatante 9-0 bekerzege te boeken. ‘In de eerste helft hadden we veel de bal en hebben we hen moe gespeeld. In de tweede helft zijn we over hen heen gewalst.’ zei Jan Jaap Schaper na afloop.

De Hoornse doelpunten vielen via Mukhtar Suleiman (2x), Joey Papamelodias (2x), Mustafe Baré, Perry Vlasman, Jan Jaap Schaper en een eigen doelpunt.