HOORN - Hollandia heeft voor de tweede keer binnen vijf dagen punten laten liggen tegen een concurrent en komt daardoor weer steeds meer in de gevarenzone. Het thuisduel tegen RKVV DEM leverde een 0-2 nederlaag op.

In dezelfde gevarenzone zit DEM inmiddels het gehele seizoen,maar de Beverwijkers lijken zich na het vertrek van Kiri Kalitzis en onder interim-trainer Ron Bouman langzaam op te richten en bleef in Hoorn voor de vierde keer op rij ongeslagen. Tegen Hollandia, dat woensdag nog onderuit ging bij een andere concurrent, Westlandia, rook men dan ook kansen.

Die kansen die waren er overigens niet veel in het matige duel, maar degene die er kwamen daar bleek DEM het meest efficiënt mee om te springen. Bart Spil had in de eerste helft immers al een grote mogelikheid namens de thuisploeg laten liggen door de bal op keeper Sven Verswijveren te schieten.

Tien minuten na de rust kwam DEM op voorsprong toen Timo Wolters goed anticipeerde op een lange bal van Twan Verswijveren en keeper Wiese verschalkte met een boogbal. Trainer Anand Jagdewsing zag vervolgens dat Joep Rive een goede kans kreeg, maar opnieuw wist Sven Verswijveren te keren. Toen Wolters even later zijn tweede rtreffer maakte wist de oefenmeester dat het gedaan was en dat de komende weken cruciaal zijn om het lijf te redden.

Hollandi heeft nu nog een punt voorsprong op DEM en daaronder staan Hoogland en Westlandia met respectievelijk twee en drie punten achterstand. Hollandia gaat komende woensdag op bezoek bij Hoogland, wederom een sleutelduel. DEM treft dezlfde avond het hoog geklasseeerde Dongen.