HOORN - Hollandia heeft zich ten koste van ZOB geplaatst voor de tweede knock-out ronde van de KNVB-districtsbeker. De vierde-divisionist van trainer Lars Keppel was zoals verwacht beter dan de hekkensluiter van de 1e klasse, dat in voormalig Hollandia-doelman Huub Schuurman zijn uitblinker had. Pas vlak voor tijd wist de thuisploeg daardoor de wedstrijd met 2-1 te beslissen.

Jesse Koeman opende al in de zevende minuut de score voor de thuisploeg, nadat hij daarvoor ook al twee mogelijkheden had gemist. Hollandia leek hierna op weg naar een makkelijke zege, maar keer op keer lag Schuurman in de weg.

Hierdoor bleef het onnodig spannend en twintig minuten voor tijd wisten de gasten uit Zuidoostbeemster zelfs vanuit het niets op gelijke hoogte te komen via Genairo Promes. Schuurman pakte hierna nog eens de hoofdrol door een strafschop van Niels Koster te pakken, maar moest zeven minuten voor tijd alsnog capituleren toen een voorzet van Jim Broers door de meegekomen verdediger Enes Kar op waarde werd geschat: 2-1.