OOSTZAAN - In de Derde Divisie is OFC voor het eerst dit seizoen tegen puntenverlies opgelopen. In de thuiswedstrijd tegen Hollandia kwamen de Oostzaners niet verder dan 1-1.

Een verdienstelijk punt voor de Hoornse promovendus en wellicht had er zelfs meer ingezeten als scheidsrechter Ris niet zo makkelijk een strafschop had gegeven na een ongelukkige handsbal van Nick Kuin. Hierdoor was het voormalig Hollandia-speler Mukthar Suleiman die vanaf elf meter de gelijkmaker mocht scoren.

Hollandia was zelf in de eerste helft ook al gelukkig op voorsprong gekomen toen keeper Peter Stoskovic de bal na een corner in zijn eigen doel sloeg. Nog voor de rust had de Hoornse formatie die score kunnen verdubbelen, doch Mark Zwagerman mikte over het doel.

Na de rust was OFC de bovenliggende partij en op basis van het veldspel was de gelijke stand uiteindelijk terecht al was de manier waarop dit gebeurde zuur.