HOORN – Voetballiefhebbers mogen zich weer opmaken voor een heuse kraker want komende zondag neemt Hollandia het in eigen huis op tegen directe concurrent Silvolde. Met het oog op de tweede periode kan de Hoornse ploeg zeer goede zaken doen.

Hollandia kan zich in de slotfase van het seizoen op twee manieren verzekeren van deelname aan de nacompetitie. De snelste weg is het winnen van de tweede periodetitel. Dat kan in de komende twee inhaalduels, tegen respectievelijk Silvolde en SDO, worden bewerkstelligt. Wanneer dit niet lukt moet de Hoornse hoofdklasser in de top drie eindigen om aan het ‘toetje’ te mogen deelnemen.

De wil is er
Deelname aan de nacompetitie is dus nog zeker haalbaar voor Hollandia. “Wij zijn zeker kanshebber, ik vind ook dat wij als Hollandia zijnde altijd mee moeten doen voor promotie”, meent Jorg Ooievaar. “Wij hebben een uitstekende ploeg die er alles aan zal doen om nog een plek in de nacompetitie te bemachtigen.”

In het huidige seizoen heeft Hollandia meerdere keren moeite gehad om een sterke serie neer te zetten. Na overwinningen op directe concurrenten ging het tegen ploegen uit het rechter rijtje onderuit. Dat gebeurde bijvoorbeeld afgelopen weekend tegen SWZ BOSO Sneek (0-1), terwijl er die week ervoor werd gewonnen bij Silvolde. “Het is lastig om te zeggen waar dat aan ligt. Het is niet dat we regelmatig dezelfde foutjes maken.” vervolgt de twintigjarige Ooievaar.

Prachtig affiche
Wel bewees de ploeg dat het in topwedstrijden de punten kan pakken. Tegen Leonidas (0-2), SJC (3-4) en dus Silvolde (1-3). Die laatste ploeg is ook komende zondag de tegenstander. De strijd tussen de huidige nummers vijf en zeven van de ranglijst weer een fraai duel te kunnen worden. “Ik verwacht een wedstrijd die voor de supporters prachtig is om naar te kijken en we zullen er alles aan doen om de drie punten in Hoorn te houden.”