HOORN - Hoewel men nog een bekerwedstrijd tegoed heeft voor de winterstop gaat Hollandia als nummer zeven van de vierde divisie de feestdagen in. Onder barre weersomstandigheden wist de ploeg van Lars Keppel zaterdag ARC, ondanks een 0-2 achterstand, te verslaan.


Daar zag het in het begin zeker niet naar uit, want Hollandia begon zwak aan het duel en stond na ruim een kwartier al op een 0-2 achterstand. Door de snelle aansluitingstreffer van Enes Kar keerde het geloof echter terug bij Hollandia hoewel het in het vervolg van de eerste helft de mogelijkheden niet wist te benutten.

De 2-2 viel halverwege de tweede helft en was gelukkig toen Van IJzendoorn de bal onnodig in eigen doel werkte. Hollandia ging nu vol voor de winst en die ijver werd beloond in de slotfase. Encho Margaritha zorgde vlak voor tijd met een ferme uithaal voor de voorsprong en het duel werd in de blessuretijd defintief beslist door Dennis Jansen: 4-2.

Hollandia speelt komende donderdag het bekerduel in de tweede ronde bij De Merino's in Veenendaal alvorens men de winterstop ingaat.