HOORN - Hollandia is woensdagavond met harde cijfers onderuit gegaan tegen HSC '21 uit Haaksbergen. Diego van der Weide, rechtsbuiten bij de gasten, was de grote plaaggeest voor de Hoornse formatie en nam alle vier de doelpunten voor zijn rekening: 0-4.


In het razend drukke programma dat de ploeg van trainer Anand Jagdewsing heeft was een overwinning tegen een directe concurrent zeer gewenst, maar feitelijk konden die plannen na een kwarier al de prullenbak in. Diego van der Weide kwam twee keer vanaf rechts naar binnen om net zo vaak doeltreffend uit te halen, al had hij bij de tweede goal wat geluk dat de bal via Nick de Wit achter keeper Joey Wiese verdween. Het geschrokken Hollandia kreeg voor de rust één goede kans om de aansluiting te vinden, maar Sonny Pronk miste jammerlijk.

Ook na de rust lukte het Hollandia niet om de bakens te verzetten en dus was het Van der Weide die de hoofdrol opeiste. Na een uur maakte hij zijn derde treffer van de avond om een kwartier later nog eens toe te slaan: 0-4.

Hollandia, dat in de Derde Divisie slechts drie ploegen onder zich houdt, moet in het weekend nog tweemaal aan de bak. zaterdag gaat men op bezoek bij OFC en maandag speelt men thuis tegen JOS Watergraafsmeer.