HOORN – Komende zondag kan Hollandia de tweede ronde van de nacompetitie voor promotie naar de derde divisie bereiken. In eigen huis speelde het afgelopen donderdagavond met 1-1 gelijk waardoor het nog alle kans heeft om de eerste ronde te doorstaan.

Hollandia coach Charles van Altena deed in aanloop naar het treffen met de opponent uit Oldenzaal zijn huiswerk. ‘We hebben beelden bekeken. We wisten dus wat we konden verwachten. Zij spelen voor het tweede jaar op rij in de derde divisie en hebben bepaalde slimmigheden. Daarnaast is het is een fysieke ploeg.’ analyseert de oefenmeester.

Eén van de punten die werd bekeken op de beelden waren standaard situaties. Juist daar ging het na zes minuten mis. Een vrije trap werd door Alessio Pinna breed gelegd waarna Ryan Snelders de 0-1 binnen knikte. ‘We waren in het eerste kwartier onrustig.’ zei Van Altena na afloop. Het leverde verder geen grote kansen op voor Quick’20, terwijl er door de thuisploeg eveneens weinig grote mogelijkheden gecreëerd werden. Wel wist Pronk na een snel genomen vrije trap dichtbij te komen, maar zijn inzet bleek een prooi voor doelman Felix van Berkel.

Diezelfde Pronk leek zo’n tien minuten voor tijd de aangever te zijn bij de gelijkmaker, maar zijn voorzet werd gemist door Jorg Ooievaar. ‘We hebben dotten van kansen gemist’, vervolgde de oefenmeester. ‘In het eerste kwartier na rust konden we er overheen.’

Sterker
In de tweede helft begon Hollandia voortvarend. De eerste kans was ook direct raak voor de Hoornse ploeg. Op aangeven van Sven Deen kon Pronk de 1-1 binnen te schuiven. Na een twee schoten ging de Hoornse aanval enigszins liggen. Nadat Mark Zwagerman geblesseerd naar de kant ging leek de gastheer de grip wat te verliezen. ‘We wilden dat met Jorg Ooievaar doorbreken door hem meer op het middenveld te laten spelen, dan zie je dat hun rechtsback gaat twijfelen.’

Gezien het spelbeeld was de 1-1 eindstand een juiste weerspiegeling van het spelbeeld. ‘Ik kan er op zich mee leven’, aldus Van Altena die samen met de ploeg komende zondag in Oldenzaal aantreed in de return van de eerste ronde. ‘We gaan er vol voor.’

Hollandia – Quick’20 1-1 (0-1)
7. 0-1 Nick Snelders
51. 1-1 Sonny Pronk

Hollandia: Van Santen. De Jong, Buurman, De Wit, Kuin. Vissie, Deen, Spil. Zwagerman (De Mees/63), Pronk, Ooievaar (Muller van Moppes/89).

Quick’20: Van Berkel. Sen, Leenders, Snelders (Bökkerink/46), Zwienenberg (Somi/45+2). Stolker, Kamp, Pinna. Van Breemen-Schneider, Kemna, Visscher (Schepers/79).