HOORN - Hollandia heeft na twee nederlagen op rij weer een overwinning weten te boeken. Ondanks het feit dat men een groot deel van de tweede helft met tien man speelde werd Alphense Boys met 2-0 verslagen.

Het was geen groots duel en in balbezit was de ploeg vaak slordi, maar de verdediging van de ploeg van Ron van der Gracht, zaterdagavond zelf afwezig wegens privé-omstandigheden oogde solide en gaf nauwelijks iets weg. Aanvallend was Hollandia al dichtbij een doelpunt toen Bart Spil de paal raakte en met pogingen van Stezo Knott en Dennis Jansen. Knott bracht Hollandia kort voor rust, op aangeven van Spil, alsnog op voorsprong.

Tien minuten na de rust moest Hollandia echter verder met tien man toen de scheidsrechter een natrappende beweging zag van Spil en de rode kaart toonde. Ondanks de numerieke minderheid wist Daniel Meijers op aangeven van Knott de 2-0 te maken en nadien kwam de Hoornse ploeg nooit in de problemen.