HOORN – Hoofdklasser Hollandia heeft afgelopen zondag een juiste reactie gegeven na de zeperd van afgelopen dinsdag, toen het in de beker met 0-4 verloor. In eigen boekte de Hoornse ploeg een overwinning op Achilles 1894, 1-0.

De verloren bekerwedstrijd stond in schril met de prestaties in de competitie. Daarin was Hollandia immers al vier opeenvolgende duels ongeslagen. Die sterke reeks wist het tegen Achilles 1894 door te trekken. ‘We moesten gewoon hetzelfde laten zien als dat we in die vier competitiewedstrijden hebben gedaan, Onwijs veel energie in een wedstrijd leggen en als team fungeren, daar ligt onze kracht’, aldus Nick van Santen.

Tegen Achilles 1894 zette Hollandia de sterke reeks dus door. ‘Het duel was erg slordig, zowel van onze kant als van hun kant. In de omschakeling konden we eigenlijk meer mogelijkheden creëren/benutten, maar dat lieten we liggen’, vervolgde de doelman. Verder wisten de bezoekers niet echt gevaarlijk te worden. Het duel stevende af op 0-0, totdat de thuisploeg na een handsbal vanaf elf meter mocht aanleggen. Deze werd onberispelijk binnen geschoten door Sven Deen, die Hollandia daarmee op voorsprong bracht. ‘Daarna hadden we er nog een paar kunnen maken in de omschakeling, maar hadden we de wedstrijd goed onder controle.’

Door de overwinning komt Hollandia met 14 punten op de zevende plek. Komende zondag reist de ploeg af naar Meppel voor het treffen met MSC.

Hollandia – Achilles 1894 1-0 (0-0)
78. 1-0 Sven Deen

Hollandia: Van Santen. De Jong, Buurman, De Wit, Kuin (Overtoom/64). Groot (Muller van Moppes/46), Mulder, Deen. Zwagerman (Simons/68), Zwagerman, Giele.