ECHT - Hollandia ziet de kans om te ontsnappen aan rechtstreekse degradatie naar de Hoofdklasse verder slinken. Na een schlemielige 1-0 nederlaag bij concurrent EVV heeft de ploeg van Anand Jagdewsing zelfs de rode lantaarn van de Derde Divisie in handen. De Hoornse formatie moet daardoor op 2e Pinksterdag winnen van titelkandidaat Gemert en dan nog is het afhankelijk van de resultaten van EVV en Westlandia.

Dat Hollandia in Limburg niet bij rust al op voorsprong stond was eigenlijk al een wonder gezien de opgelegde kansen voor Sonny Pronk (tweemaal) en Sven Deen. De keren dat EVV daarna gevaarlijk werd stond keeper Huub Schuurman paraat.

Ook na de rust was Hollandia de bovenliggende partij en had het de meeste recht op een openingstreffer. Sem Biezen die naast mikte en Joep Rive die doelman Becker zag keren kregen de bal echter niet in het net. Het kwam Hollandia duur te staan toen invaller Jordi Beelen bij een scrimmage ineens wel het beslissende zetje kon geven en EVV tegen de verhouding in op voorsprong bracht. De klap was enorm voor de equipe van Jagdewsing want ook een slotoffensief leverde geen punt op.

Door de nederlaag staat Hollandia dus laatste met een minder doelsaldo dan Westlandia en twee punten achterstand op EVV. Om zich via de nacompetitie te redden voor degradatie telt alleen winst in de thuiswedstrijd tegen Gemert en de hoop dat EVV en Westlandia de punten laten liggen.