SILVOLDE/HOORN – In de Hoofdklasse A behaalde Hollandia een knappe 1-3 overwinning bij Silvolde. Vierdeklassers HSV Sport 1889 en Always Forward pakte eveneens drie punten.

Silvolde – Hollandia 1-3
“Het was een wedstrijd met veel vechtvoetbal en alleen maar lange ballen van hen”, zei doelman Nick van Santen. “Wij hielden ons eigenlijk goed staande.”

Uit het niets kreeg Silvolde een penalty. Doelman Van Santen wist deze te keren, maar in de rebound wist de thuisploeg alsnog de 1-0 te maken. “Wij probeerde zoveel als mogelijk te voetballen op het slechte veld, uiteindelijk resulteerde dat in een 1-3 overwinning. Een absolute teamprestatie.” De Hoornse ploeg wist na rust te scoren via Nick de Wit, Jorg Ooievaar en wederom De Wit.

Door de overwinning klom Hollandia naar de derde plaats op de ranglijst. Komende zondag neemt de ploeg het in eigen huis op tegen SWZ BOSO Sneek.

HSV Sport 1889 – Woudia 2-1
In eigen huis overleefde HSV Sport de storm van Woudia dat furieus uit de startblokken kwam. Na rust kwamen beide ploegen tot scoren. Na de 0-1 van Wesley Mak bracht Ricardo Pengel via een vrije trap de stand alweer snel in evenwicht. “Er werd door zowel ons als door hen veel strijd geleverd en het verzorgde voetbal werd even aan de kant gezet en ingewisseld voor een krachtmeting en een conditionele prikkel”, zei Stephan Kaaij. “Een tweede gele kaart voor Nicolas Groot, die zijn beklag deed over een handsbal die niet werd gegeven, betekende voor hem iets eerder douchen dan normaal.”

Vlak voor tijd wist Wouter Jorritsma met een subtiele lob vanaf zo'n twintig meter de doelman en iedereen die stond te kijken te verrassen. Hierdoor pakte de thuisploeg alsnog de zege. “Met alles wat Woudia had kwamen ze nog naar onze helft en middels lange ballen op hun lange spelers die fysiek erg sterk zijn probeerde zij nog een gelijkspel uit het vuur te slepen.” Dat gebeurde niet waardoor de ploeg van Kaaij de punten op ‘De Kromme Elleboog’ hield.

Always Forward – Kwiek’78 7-3
Tegen Kwiek’78 behaalde Always Forward een 7-3 overwinning. “Wij hebben tachtig minuten de controle gehad. Na rust zijn we tien minuten de controle kwijt geraakt waardoor Kwiek redelijk in de wedstrijd kwam”, zei Patrick Bruins na afloop. “Al snel trokken wij aan het langste eind en hebben we de wedstrijd over de streep getrokken, we hebben ons ding weer gedaan.” vervolgde de aanvoerder.

Door doelpunten van Cemil Zaal, Quinten Gorissen, een eigen doelpunt en Tommy de Weerd ging Always Forward met een 4-1 voorsprong rusten. In het tweede bedrijf scoorden Mukhtar Suleiman, Tommy de Weerd en Cemil Zaal.