HOORN – In eigen huis speelde Hollandia gelijk tegen DEM. Het duel met de promovendus stond niet bol van de kansen, maar het spel van beide teams zorgden voor een interessante wedstrijd, 2-2.

In de vorige wedstrijd speelde Hollandia met 2-2 gelijk bij Hoogeveen. Daarin speelde het een erg sterke wedstrijd. De Hoornse ploeg zal daarom met vertrouwen hebben toegewerkt naar het treffen met DEM. ‘Vorige week was het echt goed, nu was het bij vlagen goed’, zei Sven Deen na afloop. ‘We kwamen er bij vlagen moeilijk uit, maar we deden het goed. We kunnen wel tevreden zijn.’

Weinig kansen
Het duel in Hoorn stond niet bepaald bol van de kansen. Waar Hollandia via Sven Deen en Mark Zwagerman twee kansen kreeg, moest doelman Nick van Santen enkele keren redding brengen. Zeven minuten voor rust werd de sluitpost toch geklopt. Spits Timo Wolters ontving de bal en wist vanaf rechts doeltreffend uit te halen. Hierna leek de Beverwijkse opponent door te drukken, maar op slag van rust viel de gelijkmaker. Tot drie keer toe schoot de gastheer op doel waarna er gefloten werd door scheidsrechter Aafouallah die aan gaf dat de pal over de doellijn was geweest. Het was voor velen een twijfelachtig moment, maar het zorgde er wel voor dat de ploeg van trainer/coach Charles van Altena met een goed gevoel de rust in ging.

Compact
‘In de tweede helft speelden zij compact. We kwamen er moeilijk doorheen en wisten weinig te creëren.’ vervolgde Deen. De eerste kans die Hollandia na rust creëerde leverde ook direct een doelpunt op. De inzet van Bartele kon nog worden gekeerd door DEM doelman Danny Adrichem, maar in de rebound wist Sven Deen de 2-1 binnen te schieten. De gastheer zette na de treffer druk op de gasten en was meerdere keren op de vijandige speelhelft te vinden, maar grote kansen bleven uit. Toen er twintig minuten voor tijd een penalty aan DEM werd gegeven leek de stand gelijk te worden getrokken. Twan Verswijveren schoot echter huizenhoog over. Tien minuten later was het alsnog raak voor de gasten. Roel de Goede kopte raak. ‘Heel zuur. We krijgen heel veel tegen uit corners’, baalde Deen. In het vervolg bleven beide teams jagen op de overwinning. ‘De ruimtes werden in het laatste kwartier groter. Toen moesten we gas geven.’

In de slotfase drong DEM aan en kreeg het via Anthony Van Dongen een grote kans, maar Van Santen wist de inzet te keren. Het betekende een puntendeling.

Hollandia – DEM 2-2 (1-1)
38. 0-1 Timo Wolters
44. 1-1 Boyd Bartele
56. 2-1 Sven Deen
82. 2-2 Roel de Goede

Bijzonderheden: 71. Twan Verswijveren (DEM) mist penalty.

Hollandia: Van Santen. De Jong (Soepboer/88), Buurman, De Wit, Kuin. Mulder, Deen, Groot (Muller van Moppes/74). Zwagerman, Bartele, Ali Hassan (Simons/78).

DEM: Adrichem. Uit den Bogaard, Verswijveren, Van Amersfoort, De Goede. Man (Obioha/80), Gencer, Kuijs (Herraez Gallego/68). Owusu-ansah (Zejli/68), Wolters, Van Dongen.