HOORN – Komende zondag hervat Hollandia de tweede seizoenshelft. De Hoornse ploeg kende een sterke eerste seizoenshelft, wat een voorlopige derde plaats oplevert, en overwintering in het districtsbekertoernooi. De ploeg heeft koploper SJC volop in het vizier, maar de ploeg blijft met beiden benen op de grond: ,,Over een kampioenschap hoor je ons zeker nog niet praten”.

Hollandia speler Thomas de Jong denkt terug aan twee seizoenen geleden. ,,Toen stonden we er ook mooi voor, maar eindigde het bijna met degradatie. Dit heeft ons geleerd dat er nog veel kan gebeuren in een tweede seizoenshelft. Zoals het er nu voorstaat doen we mee maar we zullen het wel iedere wedstrijd moeten laten zien. Om te beginnen zondag”. De verdediger kan met een voorlopige derde plaats, met zicht op meer, terugkijken op een mooie eerste seizoenshelft. ,,Voor mij persoonlijk is het een prima eerste seizoenshelft geweest. Als verdediger steekt het toch een beetje dat we dit seizoen tot nog toe meer doelpunten tegen hebben dan vorig seizoen. Daar tegenover staat dan weer wel dat we zelf ook vaker scoren, misschien is dat een kwestie van geven en nemen”. De ploeg kreeg negentien doelpunten tegen, al zijn er slechts twee ploegen die er minder incasseerden.

Onverwacht
Door het ongelijk aantal wedstrijden van de clubs is de huidige ranglijst enigszins vertekend. Hollandia staat na dertien wedstrijden op de derde plaats. Echter hebben de ploegen daarboven meer duels gespeeld, nummer twee Achilles 1894 (vijftien duels) en koploper SJC (veertien duels). Dat Hollandia zo dicht bij de andere ploegen staat, is voor de Jong ietwat verrassend. ,,Ik had niet verwacht dat wij met de winterstop al op een derde plaats zouden staan. We hebben afgelopen zomer toch enkele wisselingen gehad binnen de selectie, waardoor ik had gedacht dat we meer tijd nodig zouden hebben om het niveau van vorig seizoen weer op te pikken” vertelt de verdediger. ,,Wel had ik voor mezelf bedacht dat een top vijf notering uiteindelijk haalbaar moest zijn, gezien de kwaliteit binnen de selectie”.

Beker
Naast de competitie, is de Hoornse hoofdklasser ook nog actief in de KNVB districtsbeker. In de knock-out fase versloeg het zowel Strandvogels als KDO. ,,Van een club als Hollandia mag naar mijn mening verwacht worden dat ze na de winterstop nog meedoen voor de beker. Dat we dit seizoen beschikken over een bredere selectie waarin de onderlinge concurrentie sterk is, helpt daar wel bij. Je kan merken dat iedereen zich wil laten zien en dat brengt een team verder”. In de volgende ronde van het bekertoernooi, gaat de ploeg op 31 januari op bezoek bij JOS/Watergraafsmeer, koploper in de eerste klasse A.

Focus
Komende zondag treed Hollandia in het eigen huis aan tegen RKAVV. ,,Ik kan me herinneren van de uitwedstrijd dat we 2-0 achter kwamen door persoonlijke fouten, waarna we met veel moeite nog 2-3 wisten te winnen. We zullen nu dus gewoon gefocust moeten zijn. Als dat lukt en we spelen ons eigen spel dan moeten wij gewoon drie punten pakken”.