HOORN – Hollandia ging afgelopen zondagmiddag op eigen veld onderuit. De Hoornse ploeg, die midweeks al een wedstrijd had gespeeld, verloor van Be Quick 1887, 3-0.

‘Verliezen is nooit leuk. Ook nu is het geen prettige middag’, aldus Charles van Altena. Na zestien minuten kwam Be Quick 1887 op een 0-1 voorsprong. ‘We zijn eigenlijk niet in de wedstrijd geweest. We kregen nog wel twee honderd procent kansen voor rust.’

Die mogelijkheden bleven onbenut, waarna Hollandia vlak na rust ontsnapte aan de 0-2. Zelf kreeg het twintig minuten voor tijd de kans om een overtal situatie uit te spelen, maar een doelpunt bleef uit voor de gastheer. In diezelfde minuut was het aan de andere kant wel raak. Hollandia incasseerde later ook de 0-3. ‘Een verdiende nederlaag’, aldus Van Altena. ‘De kansen om ons in de wedstrijd te helpen maakten we niet.’

De oorzaak voor de matige wedstrijd weet Van Altena wel. ‘Het duel van woensdag zat nog in de benen. Als je het ritme gewend ben is het anders, maar nu niet. Je kan gewoon net niet genoeg leveren, je eigen spel niet spelen en we verloren duels. Komende week gaan we werken aan stukje frisheid.’

Hollandia – Be Quick 1887 0-3