HOOGEVEEN – Een week na de thuiszege tegen Silvolde behaalde Hollandia opnieuw een resultaat. Op bezoek bij promovendus Hoogeveen wist de Hoornse ploeg een ijzersterke wedstrijd op de mat te leggen, 2-2.

‘Minimaal een punt is terecht. Er had wel wat meer ingezeten. We speelden een ijzersterke wedstrijd, de beste van het seizoen tot nu toe’, zei Charles van Altena na afloop. ‘We kunnen er mee leven, maar als je er kritisch naar kijkt dan had er meer ingezeten.’

Na de overwinning die het vorig weekend boekte op Silvolde had de Hoornse ploeg al een stap gezet in de ontwikkeling. ‘Als je wint doet dat heel veel met je vertrouwen. We merkten we tijdens training, het plezier was er. Ik was niet verrast dat we een goede pot hebben neergezet, maar dit was wel heel goed.’ vervolgde de oefenmeester.

In Hoogeveen kwam Hollandia wel twee keer op achterstand, maar Kevin Giele wist de stand beide keren weer gelijk te trekken. ‘Ik kan niet anders dan de ploeg een compliment geven. De inzet, strijd, beleving, en het spelen met durf was erg goed.’ Ook Nick van Santen wist met gedurfd spel indruk te maken. Door het vertoonde spel beleefde Hollandia een prettige terugreis.

Komende zondag speelt Hollandia in eigen huis tegen het Beverwijkse DEM.