HOORN - Hollandia heeft zich vaster in de middenmoot van de 4e divisie genesteld na een overtuigende zege op VOC. De Hoornse formatie had het duel feitelijk bij rust al beslist en zegevierde met 6-0.

Uitblinker bij de Hoornse ploeg was Daniël Meijers die niet alleen zelf eenmaal scoorde, maar tevens aan de basis stond van nog drie doelpunten. Meijers zorgde zelf na een half uur voor de 2-0 nadat Michael Lanting vanaf de strafschopstip voor een voorsprong had gezorgd. Nog voor de rust loopt Hollandia verder uit door een fraaie treffer van Omar Ait Nacha en een doelpunt van Bart Spil.

Dennis Jansen tekende na een uur spelen voor de vijfde Hoornse treffer en uiteindelijk deed invaller Dirk de Jong ook nog een duit in het zakje.

Komende zondag 5 maart gaat Hollandia op bezoek bij koploper Hoogeveen.