HOORN - Een week voor de Noord-Hollandse derby tegen Purmersteijn begint de vorm van Hollandia steeds meer te groeien. In de thuiswedstrijd tegen VKW uit Westerbork haalde de ploeg van interim-trainer Rudo Hidden zelfs ongekend fors uit: 5-0.

De basis voor de ruime zege kwam kort voor de rust tot stand nadat het duel maar moeizaam op gang kwam. Omar Nait Aicha, die al vroeg in de wedstrijd de geblesseerde Milan Vissie was komen te verbagen scoorde in de 43e minuut met een knappe volley de openingstreffer. Nog voor de rust weet Michael Lanting met een rake kopbal die score te verdubbelen.

Direct na de rust voerde Hollandia de score in sneltreinvaart op. Binnen een kwartier weet Luke Abelskamp tweemaal het net te vinden en de opnieuw sterk spelende Stezo knott deed tussendoor ook nog een duit in het zakje. Met de ruime voorsprong op zak wist Hollandia het duel vervolgens gecontroleerd en zonder problemen uit te spelen.