HOORN - De Noord-Hollandse derby in de 4e Divisie tussen Hollandia en Purmersteijn heeft zondag geen winnaar opgeleverd. Op een zwaar bespeelbaar veld in het Julianapark eindigde men zoals men begon: 0-0.

Het werd zodoende een middagje vechtvoetbal in Hoorn tussen de nummers negen (Hollandia) en vier (Purmersteijn) in de stand. Hiermee leek de thuisploeg in de eerste helft het beste om te gaan al waren de kansen schaars. Daarbij was keeper Van Santen bij Purmersteijn geenszins van plan zich tegen zijn oude club te laten passeren. Een maal was hij wel geslagen, maar had hij het geluk dat Daniël Meijers de bal voor een leeg doel over prikte, na een handige pass van Luke Abelskamp die na een blessure uitgerekend tegen zijn voormalige club terugkeerde in de basis bij Hollandia.

Ook na de rust was het vooral veel strijd en weinig goed voetbal en uiteindelijk leverde dat ook een uitslag op die bij deze wedstrijd hoorde. Komend weekend spelen beide Noord-Hollandse teams een uitwedstrijd. Hollandia op zaterdagavond bij Alphense Boys terwijl Purmersteijn een dag later op bezoek gaat bij VKW.