REGIO – Op bezoek bij koploper SJC heeft Hollandia zeer goede zaken gedaan. In blessuretijd pakte de ploeg de zege. In de vierde klasse won HSV Sport met 3-0, terwijl Always Forward onderuit ging.

SJC – Hollandia 3-4
In Noordwijk won Hollandia in extremis van SJC, de koploper die tot gisteren slechts eenmaal verloor. ,,In de eerste helft waren we een stuk beter” zei Sonny Pronk na afloop. Via Bart Spil en Mark Zwagerman kwam de Hoornse ploeg ook op een 0-2 voorsprong. ,,Zij hadden eigenlijk weinig te vertellen” vervolgt Pronk. ,,Na rust werden hun sterker en kregen ze gelijk na rust al twee grote kansen. Die gingen er niet in. Wij liepen te ver achteruit en hun werden sterker en steker”.

SJC kwam terug tot 2-2 en zelfs 3-2. ,,Na dat moment gingen wij weer druk vooruit zetten” aldus Pronk. In de negentigste minuut scoorde Sonny Pronk de gelijkmaker. In de 95e minuut maakte Bart Spil de winnende 3-4.

HSV Sport 1889 – Zwaagdijk 3-0
Op sportpark ‘De Kromme Elleboog’ boekte HSV Sport 1889 een 3-0 overwinning op Zwaagdijk. ,,Het was een overwinning zonder glans, maar door een paar mooie momenten wel in ons voordeel beslist” reageerde Stephan Kaaij na afloop. Voor rust bracht Nicolai Groot de Hoornse ploeg op 1-0, waarna Jari Switser en Nick Bruinsma in de slotfase de score verder opvoerde.

,,Het was een moeizame eerste helft waarin onze aanvalsdrang niet het gewenste resultaat opleverde door onze eigen onzorgvuldigheid in de passing en afwerking” aldus Kaaij. ,,Zwaagdijk verstopte zich niet, bleef voetballen en maakte het ons lastig”.

Always Forward – Sporting Andijk 2-4
Always Forward verloor met 2-4 van Sporting Andijk. ,,We begonnen zeer goed aan dit duel. Voor ons stond deze wedstrijd in het teken om aansluiting te behouden met de koplopers terwijl Andijk de punten hard nodig heeft om uit de gevarenzone te blijven” aldus Yotti Papamelodias.

Always Forward creëerde voor rust meerdere mogelijkheden. Via Tommy de Weerd en Mukhtar Suleiman kwam de ploeg op een 2-0 voorsprong. ,,Zoals vaker is gebeurd dit seizoen hielpen we hen er weer in te geloven in plaats van onszelf te belonen en de tegenstander te verlammen” aldus Papamelodias. ,,Op slag van rust maakten we achterin twee onnodige fouten, waaronder een uitglijder van de laatste man, de enige mogelijkheid voor Sporting Andijk, die wel gelijk worden afgestraft”.

,,Na rust was er voldoende tijd om orde op zaken te stellen maar wederom bleef het van onze zijde alleen tot kansen en gaven wij hen zelfs, door een verkeerde pass, de voorsprong. Frustrerend omdat hier niet op is te trainen. Een bittere pil die we weer moeten verwerken, juist ook gezien de resultaten op de andere velden”.