HOORN - Hollandia dient zich op te maken voor een cruciale wedstrijd komende zondag. Na een gelijk spel in het thuisduel tegen Unitas speelt de ploeg van trainer/coach Anand Jagdewsing komende zondag tegen EVV in Echt, de directe concurrent in de strijd tegen degradatie.

Tegen Unitas kwam Hollandia na 25 minuten op achterstand kort nadat Bart Spil een grote kans om zeep had geholpen. De mee opgekomen verdediger Esey Kiflom Tsegay wist een voorzet van Everon Pinas op waarde te schatten. Kort na rust weet invaller Sonny Pronk voor de gelijkmaker te zorgen, maar ondanks kansen voor Deen, Nait Aicha, Stevens en nogmaals Pronk die de paal raakt blijft het bij 1-1.

Door dit resultaat blijft Hollandia zestiende, een plek die recht geeft op nacompetitie voor lijfsbehoud. Slechts één puntje daaronder staat EVV, dat dus op een degradatieplaats staat. Uitgerekend op de voorlaatste speeldag treffen beide ploegen elkaar in Echt. Een nederlaag in Limburg kan reeds degradatie betekenen voor Hollandia al wil men daar in Hoorn nog niet aan denken. Met in het achterhoofd dat op de laatste speeldag titelkandidaat gemert naar Hoorn komt weet men echter dat een goed resultaat komende zondag cruciaal is.