WIERINGERMEER – De zaterdagploeg van Hollandia heeft afgelopen zaterdag een knappe prestatie geleverd door Wieringermeer te verslaan. Het inhaalduel leverde genoeg spektakel op, 4-6.

“Hier zat alles in wat een mooie pot nodig heeft.” zei Barry Rageh na afloop. Met tien doelpunten viel er genoeg te genieten voor de mensen die waren afgekomen op het treffen tussen Wieringermeer en Hollandia. De doelpunten werden keurig verdeeld.

Halverwege ging Hollandia immers met 2-3 aan de leiding. De Hoornse ploeg kwam op een 1-0 achterstand, maar kwam via Patrick van Dijk, Bob Ooievaar en Barry Rageh op een 1-3 voorsprong waarna Wieringermeer de aansluitingstreffer wist te maken.

In het tweede bedrijf kantelde de thuisploeg de score en kwam op 4-3. Dankzij twee doelpunten van topscoorder Bob Ooievaar en een doelpunt van Rageh eindigde het treffen in 4-6. Hollandia eindigde het duel met tien man vanwege een rode kaart (twee keer geel) voor Rageh.

“Het was een zeer terechte zege”, aldus Rageh. Door de overwinning is Hollandia nog kanshebber voor de vierde plaats die aan het einde van het seizoen recht geeft op het spelen van nacompetitie voor promotie. “We bekijken het per wedstrijd en we moeten niet van slag raken. We moeten gewoon ons eigen spelletje spelen en vanuit daar kijken we wel.”

Wieringermeer – Hollandia 4-6 (2-3)
1-0 Thijs Boersma
1-1 Patrick van Dijk
1-2 Bob Ooievaar
1-3 Barry Rageh
2-3 Kees van der Vrie
3-3 Tim Zuidhof
4-3 Thijs Boersma
4-4 Bob Ooievaar
4-5 Barry Rageh
4-6 Bob Ooievaar