HOORN - Hollandia heeft zaterdagavond de ongeslagen status weten vast te houden door Quick '20 te verslaan. Liefst 300 toeschouwers, waaronder een hoop oud-eerste elftal spelers zagen de ploeg van trainer Anand Jagdewsing met 2-1 winnen.

Beide ploegen deden in de eerste helft niet veel voor elkaar onder, maar toch wist Hollandia op slag van rust een voorsprong te nemen toen Mukhtar Suleiman profiteerde van slecht uitverdedigen van de Oldenzalers en droog uithaalde: 1-0.

De sterke verdediging van Hollandia bleef vervolgens overeind tegen het aandringende Quick '20, en na een half uur besliste men het duel. Bart Spil, die een kwartier daarvoor nog een lob op de lat zag belanden, anticipeerde goed op een pass van Milan Vissie en tekende de 2-0 aan. Keeper Joey Wiese hield vervolgens zijn ploeg op de been met een aantal knappe reddingen, al had hij in blessuretijd geen antwoord op de strafschop van Kemna met een 2-1 eindstand tot gevolg.

Door de zege blijft Hollandia met vier overwinningen en een gelijkspel meedraaien in de top van de hoofdklasse. Volgende week wacht de lastige uitwedstrijd bij MSC in Meppel.