HOORN - Onder natte en gure omstandigheden, en voor slechts een handjevol toeschouwers heeft Hollandia zich donderdagavond geplaatst voor de laatste zestien van het districtsbekertoernooi. De ploeg van trainer Anand Jagdewsing deed wat er verwacht werd en versloeg tweedeklasser IJFC met 2-0.

Voor de wedstrijd had het drie uur lang onophoudelijk geregend en de straffe wind zorgde ervoor dat menigeen liever thuis voor de buis een avondje Europa League ging kijken. Ongelijk hadden zij niet, want goed voetbal bleek nauwelijks mogelijk onder deze omstandigheden.

Uiteindelijk deed de thuisploeg wel wat het moest doen en via Nick Kuin, na goed voorbereidend werk van Milan Vissie kwam men kort voor rust op voorsprong. Vissie zou even later zelf nog de paal raken. Een uitstekend keepende Maaswinkel van de gasten hield IJFC nog even in de race, maar twintig minuten voor tijd werd het duel beslist door invaller Luke Abelskamp die op aangeven van Suleiman de eindstand op 2-0 bepaalde.